Jönköpings Södra IF — Husqvarna FF

  0
  444

  Matchfakta

  J-Södra besegrade Husqvarna FF i en utsåld derbymatch på ”Vallen”. André Calisir gjorde matchens enda mål i slutet av första halvlek då han undrade in bollen i det bortre krysset. Sett till hela matchen var det en välförtjänt trepoängare – säsongens första.
  Matchen inleds i ett högt tempo och båda lagen vill framåt. Efter bara några minuters spel skapar J-Södra matchens första chans och det är en farlig sådan. Ett snabbt inkast långt ner på högerkanten och bollen hamnar hos Daryl Smylie som får till ett stenhårt inlägg som Fredrik Olsson möter först men Husqvarnas målvakt Zoran Akovic gör en mycket bra räddning.
  Efter 13 minuters spel får Husqvarna sin första målchans då yttermittfältaren Carlos Ross får ett ganska fritt läge i bortre straffområdet men Anton Cajtoft är med och räddar. Detta inleder en rad chanser där Daryl Smylie i anfallet efteråt testar Akovic med ett skott utifrån men Akovic är med och räddar bollen ut till hörna. På den efterföljande hörnan är Kalle Svensson högst och nickar men målvakten räddar på nytt, bollen är i spel och blir till en snabb omställning för gästerna där Michell Haidari och Dragan Kapcevic bollar sig fram till ett friläge för den sistnämnde men Anton Cajtoft gör kanonräddning.
  Många chanser redan i matchen och det fortsätter. I minut 27 kontrar J-Södra genom Fredrik Olsson som kommer hela vägen men bollen täcks ut till en resultatlös hörna.Kort därefter är Husqvarna ytterst nära att ta ledningen då mittbacken Didrik Andersson är framme i straffområdet men skottet tar i ribban och ut.
  Efter 38 minuters spel kommer så ledningsmålet. Fredrik Olsson startar det hela men en ny snabb omställning som återigen täcks ut till hörna. På hörnan får till slut André Calisir bollen och dundrar in bollen i det bortre krysset. Stor glädje bland de flesta på ”Vallen”.
  En mycket händelserik halvlek med totalt 13 avslut på mål.
  Andra halvlek börjar något avvaktande men det är ändå J-Södra som skapar något och har mest boll. Försvarsspelet hos Södra är väldigt kompakt och man har bra kontroll på Husqvarna när de försöker skapa något.
  I slutminuterna gör Anton Cajtoft en ny jätteräddning efter ett skott av Johan Karlefjärd från straffområdet.
  En härlig insats av vårt grönvita lag. Idag gör alla en 100% jobb och då får vi också med oss resultatet.
  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra – Husqvarna FF 1-0 (1-0)
  1-0 (38) André Calisir
  Varningar JÖN: HFF: Tomas Hansson, Johan Karlefjärd, Diego Olate
  Publik: 5.535 på Stadsparksvallen (utsålt)
  Domare: Lars Olsson, Umeå
  LAGET:
  Anton Cajtoft – Viktor Rönneklev, Karl Svensson, André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Ronny Sabo, Daryl Smylie (92), Tommy Thelin (92) – Fredrik Olsson (77)
  Inhoppare: Jesper Svensson (77) Joakim Karlsson (92) Carlos Garcia (92)
  Övriga: Mikael Axelsson, Oskar Olsson, Jonathan Drott, Jesper Manns
  STATISTIK:
  Skott: 17-9 (12-7)
  Skott på mål: 10-7 (8-5)
  Hörnor: 9-4 (4-2)
  Frisparkar: 16-10 (4-5)
  Offside: 5-0 (0-0)
  Gula kort: 0-3 (0-1)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  3 maj 2014 16:00 Superettan 2014 5535 Lars Olsson

  Tidigare möten

  DatumHemResultatBortaTid

  Lämna ett svar