Jönköpings Södra IF — Syrianska FC

0
    313

Efter tre matcher utan seger blev det äntligen tre poäng hemma på ”Vallen”. Publiken fick se ett hemmalag som efter en lite trevande start fick igång målskyttet under matchens andra hälft. Ronny Sabo stod för två av målen, lagkapten Thelin gjorde ett och en Syrianska spelare stod för ännu ett. En säker trepoängare och tränare Thelin hyllade kollektivet efter segern. – Vi jobbar bra kollektivt och det är grabbarna som gör det med disciplin och hårt arbete. Det är enkelt att jobba med dem.
    Första halvlek blev en chansfattig historia där vi bara fick se ett avslut mot mål. Efter tjugo minuters spel får Södra frispark strax utanför straffområdet, något till vänster, som lagkaptenen Tommy Thelin förvaltar på bästa sätt. Thelin drar till med ett lågt skott som letar sig in i målet via stolpen till hemmapublikens stora glädje. Det målet innebar att Tommy nu har gjort 50 mål för Södra i Superettan.
    Södra kunde gått till pausvila med en 2-0 ledning men Simon Dimitrijevics fina raid slutade med ett skott i burgaveln.
    I andra halvlek öppnas spelet upp mer och det är Södra som skapar ett flertal chanser under inledningen. Fredrik Olsson är ständigt ett orosmoment för Syrianska och han ligger bakom Södras viktiga 2-0 mål i början av halvleken. Olsson får bollen till höger i straffområdet och letar efter Thelin på bortre men en Syrianskaförsvarare styr in bollen i eget mål.
    J-Södra fortsätter skapa chanser och Syrianska har stora problem att hänga med försvarsmässigt. 3-0 målet låter inte vänta på sig och det är Ronny Sabo som gör det helt fri mot Dejan Garaca i Syrianskamålet. Fredrik Olsson serverar inhopparen Sabo som inte bommar de lägena. Det skulle bli mer av Sabo. Sju minuter senare vänder han in mot straffområdet, utmanar sin försvarare och skjuter bollen bakom en ställd Garaca.
    J-Södra kunde faktiskt gjort flera mål mot ett uppgivet Syrianska. 4-0 står sig dock matchen ut och en viktig trepoängare var ett faktum.
    Syrianskas tränare Zvezdan Milosevic efter matchen:
    – Det är bara att gratulera J-Södra idag, de var det bättre laget. Vi försökte att komma ut till andra halvlek och jag tyckte att vi skapade lite tryck men sedan räcker vi inte till.
    Jimmy Thelin var självklart att nöjd med att kunna bjuda hemmapubliken på en trepoängare och även fyra mål. Han hyllade kollektivet och menade på att det är ett enkelt jobb att leda dem en dag som denna. – Det var skönt att studsa tillbaka efter Värnamomatchen och extra skönt att bjuda vår hemmapublik på en seger.
    Redan på fredag är det dags igen då vi gästar Vapenvallen och Husqvarna FF.
    NOTERBART:
    ## Syrianska är det andra lag som vi plockar full pott mot i år. 2-0 borta och 4-0 hemma betyder att vi inte har släppt in ett mål mot Södertäljelaget i år.
    ## Simon Dimitrijevic gjorde sin första match från start i år, totalt sin fjärde SE-match. Med detta var han vår 18:e spelare som har startat en match i år.
    ## Anton Cajtoft höll sin sjätte nolla för säsongen varav två är just mot Syrianska.
    ## Åtta av våra startspelare kommer från bygden. J-Södra gör verkligen skäl för ”Bygdens lag”.
    Jönköpings Södra – Syrianska 4-0 (1-0)
    1-0 (21) Tommy Thelin 2-0 (51) Självmål 3-0 (67) Ronny Sabo 4-0 (74) Ronny Sabo
    Varningar: JÖN: SFC: Diego Brum, Gabriel Somi, Louay Chanko
    Publik: 1.845 på Stadsparksvallen
    Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping
    Anton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Jesper Svensson (66), Simon Dimitrijevic (66), Tommy Thelin – Fredrik Olsson (75)
    Inhoppare: Jesper Manns (66) Ronny Sabo (66) Dijan Vukojevic (75)
    Övriga: Damir Mehic, Max Watson, Oskar Olsson och Jonathan Drott
    Skott: 16-13 (5-1)