Husqvarna FF — Jönköpings Södra IF

  0
  374

  Matchfakta

  J-Södra tog sin andra derbyseger över HFF under säsongen efter att ha besegrat dem i kvällens match på Vapenvallen. Matchen slutade 0-2 till Södra efter mål av Daryl Smylie i första halvlek och Tommy Thelin på övertid.
  Det blev en trevande öppning av lokalderbyt på Vapenvallen. Båda lagen kände på varandra och målchanserna var få. Efterhand blev det mer bollinnehav för Södra men utan att skapa något rejält framåt. Från ingenstans får man så det viktiga ledningsmålet. Efter dryga 26 minuter får Södra ett gratisläge sedan HFF-målvakten missat i en utrusning och Daryl Smylie snappar upp bollen och kan göra 0-1.
  Efter målet får hemmalaget mer att säga till om och Södra har svårt att få till något riktigt spel. Dragan Kapcevic är framme i ett farligt läge men skottet går en bit utanför Cajtofts vänstra stolpe.
  Ingen bra halvlek från Södras sida men ändå en ledning med 1-0 i paus.
  HFF tar över taktpinnen i början av andra halvlek och trycker på för en kvittering. Inhopparen Philip Bernholtz är ytterst nära direkt i inledningen men lyckas inte få in bollen bakom Cajtoft.
  HFF behåller spelövertaget och Södra backar tillbaka utan att egentligen bjuda på några farligheter. Med kvarten kvar får Daryl Smylie ett jätteläge, efter fint förarbete av Jesper Manns, men skottet tar klockrent i stolpen och ut.
  På övertid stänger Tommy Thelin matchen efter snabb omställning och sätter 0-2 målet otagbart för målvakten Akovic.
  J-Södra håller undan och tar hem segern. Anton Cajtoft håller nollan för andra matchen i rad och är nu uppe i sju nollor totalt.
  Jimmy Thelin var såklart nöjd med en ny derbyseger. – Det var skönt att ge våra fans den här segern. Det var en härlig inramning och även om HFF hade grepp på oss kunde vi ta oss ur det och vinna matchen.
  MATCHFAKTA:
  Husqvarna FF – Jönköpings Södra IF 0-2 (0-1)
  0-1 (26) Daryl Smylie 0-2 (92) Tommy Thelin
  Varningar: HFF: Johan Karlefjärd, Robin Cederberg, Michel Haidari JÖN: Tom Siwe
  Publik: 3.613 på Vapenvallen
  Domare: Nermin Cisic, Värnamo
  LAGET:
  Anton Cajtoft – Tom Siwe (90), André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Jesper Svensson (57), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (70)
  Inhoppare: Jesper Manns (57) Ronny Sabo (70) Karl Svensson (90)
  Övriga: Damir Mehic, Jonathan Drott, Carlos Garcia, Simon Dimitrijevic
  STATISTIK:
  Skott: 6-8 (2-5)
  Skott på mål: 1-6 (0-4)
  Hörnor: 6-3 (1-2)
  Frisparkar: 21-17 (10-9)
  Offside: 2-0 (1-0)
  Gula kort: 4-1 (1-0)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  29 augusti 2014 19:00 Superettan 2014 3613 Nermin Cisic

  Arena

  Vapenvallen

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  Husqvarna FF000
  Jönköpings Södra IF112

  Tidigare möten

  DatumHemResultatBortaTid

  Lämna ett svar