FC Trollhättan — Jönköpings Södra IF

0
    362

Som så många gånger förr kunde J-Södra inte mobilisera styrkorna efter en bra match. Mot seriejumbon Trollhättan blev det bara 2-2 och det var ett resultat som J-Södra ska vara mest tacksamma för. Pär Cederqvist räddade oavgjort med sitt trettonde mål för säsongen.
    J-Södra har förtvivlat svårt att upprepa en bra match. Senast hemma mot Sundsvall visade man upp säsongens bästa spel men mot jumbon Trollhättan fanns det inte mycket kvar. – Vi är inte nöjda med prestationen, säger tränaren Andreas Jankevics till Jnytt.se. Frågan man ställer sig är hur ofta just den kommentaren har förekommit efter en match. När det som mest behövs finns inte motivationen (?), orken (?), attityden (?) och det jävlar anammat (!) som behövs på den här nivån.
    Som vanligt var det Trollhättan som tog tag i initiativet och ledde också matchen två gånger om. Under första halvlek var det mest FCT som skapade chanser framför Alexander Nadj i Södramålet och ledningsmålet kom också genom mittbacken Gustaf Segerström efter ett nickmål på hörna.
    I andra halvlek ryckte J-Södra upp sig och man kvitterade också genom Kristoffer Fagercrantz som knorrade in bollen efter ett inlägg. Dryga tio minuter senare sticker hemmalaget upp och gör 2-1 då Victor Sköld chippar in 2-1. Efter det målet tappar FCT det mesta och låter Södra göra som de vill. Dominansen ger också en kvittering i den 74:e minuten genom målkungen Pär Cederqvist.
    Den sista kvarten är det mest J-Södra som går för ett segermål och närmast är Tommy Thelin men stolpen är i vägen den gången. På övertid tar hemmalaget fart igen och trycker på och är nära att sätta en repis av fjolårets möte på Edsborg (sent övertidmål) men Nadj räddar den farligaste chansen till en resultatlös hörna. Under den andra tilläggsminuten drar Tomas Backman på sig sin andra varning och blir därmed utvisad.

NOTERBART

## Som matchen gestaltade sig kanske vi ska vara nöjda med en poäng. Jag är det dock inte. Jag vet inte hur många sådana här matcher jag varit med om men visst ska vi bara vinna över Trollhättan. När Södra har chansen att skapa lite utrymme i tabellen spelar vi som sämst.
    ## En del ändringar i startelvan inför matchen: Backman gick in direkt efter sin lårskada och drog på sig två gula kort och utvisning. Marcus Thorbjörnsson och Christer Persson fick chansen som mittbackar och Fredric Fendrich fick ersätta Dennis Östlundh.
    ## Tomas Backman är avstängd i nästa match.

FC Trollhättan – Jönköpings Södra 2-2 (1-0)
    1-0 Gustaf Segerström (37) 1-1 Kristoffer Fagercrantz (50) 2-1 Victor Sköld (60) 2-2 Pär Cederqvist (74)