Den lojala spelaren behövs inte längre

Det blir ett jäkla tomrum när en säsong har gått till ända. Vad ska man göra liksom? Fotbollsabstinensen kommer vara enorm när väl laget samlas igen den 10 januari. Fram till dess blir det spekulationer, egna formationer och drömmar om ett nytt storlag. Under hela hösten så har känslan dykt upp att vi är på dekis. Vår ”storhetstid” som topplag är över. Därför är den här tiden, sillytiden, egentligen den bästa tiden på året. Då får vi drömma.

I tisdags var det medlemsmöte i vackra, fina Spegelsalen på Stora Hotellet i Jönköping. Idel bekanta ansikten fyllde salen och trots den mediokra säsongen, kanske rentutav usla säsongen, så var det god stämning och god ton under hela det två och en halvtimme långa mötet. Södraiter är ett snällt sällskap där vi hellre muttrar på något forum eller i något fikarum. Face to face är vi beskedliga, snälla, kanske för snälla för så värst kritiska var vi inte.

Det som vållade mest åsikter var självklart Jesper Svenssons uttåg. Vi fick väl inget självklart svar på frågan varför Jeppe inte fick vara kvar men att det var tränare Jildefalks beslut att kringgå vår nummer 12 i sin kommande lagbygge. Vi kan väl vara överens att de flesta på plats var emot beslutet.

Den lojala spelaren behövs inte längre.

Ett sådant här beslut hade aldrig Patric tagit i AIK. Hos oss är det okej. Vi tittar snällt på.

Jag skulle vilja säga att den lojala spelaren behövs mer än någonsin. Spelaren som alltid är där. Som höjer omklädningsrummet. Som är närvarande på träningarna. Som ger energi. Som fansen ser upp till. Någon som du och jag.

Jag ska inte älta. Jag får bara skit då. Men jag hatar det.

#####

Sportchefen eller styrelsens representant till den sportsliga ledningen, Vetton Gramozi, kunde egentligen inte berätta så mycket om hur man går vidare efter årets säsong. Nöjda var de dock inte över säsongen, det stod klart. En elfteplats är vi aldrig nöjda med, sa Vetton. Vad som skall göras, förbättras, så att vi inte hamnar där igen vet ingen i nuläget eftersom utredningen kring säsongen inte är klar.Målsättningen om Topp20 infriade sig inte men troligtvis kör vi på i samma spår ändå, åtminstone med samma ledning. Ett som säkert är att vi letar långa spelare. Om de finns.

Tränaren Patric Jildefalk sitter säkert. Huruvida man funderar på att backa upp honom med någon ny assisterande tränare är också oklart. Inget under mötet bekräftade något kring ledarteamet utan vi får snällt vänta på utvärderingen.

Däremot är vår kommande (!) sportchef redan klar: Junes Barny eller som klubben valde att titulera honom, framtida sportchef. Om det blir år 2023, 2024 eller något annat år är oklart.

Det vi vet är att Junes Barny behövs på planen i några år framåt.

#####

IFK Värnamo hade bara lojala spelare. De vann serien.

#####

Pep Beqaj är en av våra konstigaste värvningar ever. Iallafall den andra värvningen av honom. Och det konstigaste av allt var att klubben frontade honom som en ”stjärnvärvning”. Alla ville plötsligt ha honom till oss. Efter ett floppade i Ljungskile borde vi blivit avskräckande. Vi borde aldrig ha utsatt varken han eller oss för det som blev.

#####

Satt och såg upplösning av allsvenskan och det enda jag tänker på att hur sjukt är det inte att Amir Al-Ammari, Moustafa Zeidan, Alexander Jallow och Jetmir Haliti spelade för oss utan att vi gick upp i allsvenskan. Zeidan som är helt dominant i Sirius och uttagen till januariturnén med landslaget. Och Amir som bär HBK på sina axlar. Sjukt alltså.

#####

Undra om inte Philip Bernholtz lockar över ”Jeppe” till andra sidan åa…

#####

Och hur ska vi klara oss utan världens bästa materialare? Inte ett ord om bästa Samir men han väljer att tacka för sig efter den här säsongen. En fantastisk människa på alla sätt.

Alla kommer sakna dig, Samir!

#####

Nikola Vasic är tillräckligt lång för vårt lag!

#####

Edin gjorde sin bästa match, solklart, i absolut sista sekund. Det är så vi vill se dig i varje match, Edin. Då är du en av seriens bästa anfallare.

Blir han kvar?

#####

Skövde AIK har ett ben minst i Superettan 2022. ”Klister Lasse” var helt lyrisk efter matchen i torsdags och rabblade minnen från sjuttiotalet.
Senaste gången vi spelade i samma serie som Skövde åkte vi ur.

#####

Man gillar inte GAIS men visst vill vi ha kvar dom i Superettan.

#####

Sebbe Crona välförtjänt vinnare av SajtenTrion.

En sann krigare på planen. Hatten av!

#####

Efter Mjällby och Värnamo så blir det väl Skövde som går upp nästa år.

För inte kan BP skrälla igen?

#####

”Brännan” till Öster (?) får mig att må dåligt.

#####

Att Mustafa Ismael fick kliva ner till P19 laget räddade deras säsong. Idag slog de Elfsborg med 1-0 efter mål av Erik Johansson. Allt skönt att vinna över ”Ellos”.

#####

Carljohan Eriksson är sjuhelsickes målvakt. Vilken säsong han har gjort i Mjällby. Och Max Watson. Tänk att vi inte ville ha dom. Vi ville inte ha dom. Inte ”Brännans” bästa beslut i karriären men troligtvis hade han tagit samma beslut igen om han var tvungen.

#####

Jakob Orlov är låååång!

#####

Tveksam till Omondi. Kan inte bestämma mig. I sina bästa stunder bäst. Känns som fiftyfifty.

#####

Kaptenen kan nå 500 tävlingsmatcher under nästa år. Han behöver spela minst 23 matcher. Gissar att han hatar att vi inte spelar i Cupens gruppspel för där hade han kanske fått tre matcher. Under sina tre senaste säsonger i Superettan har han lirat 28 matcher per säsong.

Och på tal om ”Fidde”. Han borde få ett stående inslag under våra medlemsmöten framöver. Ni som var där fattar.

#####

Första träningsmatchen 2022 blir mot allsvenska IFK Värnamo. Väck mig!

#####

Undrar vad årets julklapp till fansen blir. Jag anser att det är en tradition. Fritt fram att spekulera vem tomten kommer med. Det borde bli ”Jeppe” igen.

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen