Stötta eller entlediga

Med en omgång kvar av årets Superettan är kontraktet långt ifrån säkrat. Efter kvällens 1-2 förlust är det bara målskillnad som räddar oss över kvalstrecket. På lördag avgörs allt och det är nu vi måste visa att vi tar det här på allvar.

Spelet har hackat sedan sommaren och tränaren har hittat bortförklaringar sedan dess. I mina ögon känns det som att spelarna har slutat att lyssna på vår tränare. Det ser helt energilöst ut. De verkar inte tro på hans ord.

Finns det någon sportslig ledning kvar i den här klubben så måste man göra något. Antingen visa sig, stötta och visa att man tror på den här tränaren. Eller entlediga honom i sista matchen.

Mustafa Ismail är väl den enda tränaren vi har i organisationen som skulle kunna få ihop gruppen och lösa upp knutarna. Ge honom denna veckan med gruppen och låt lördagens match bli en final som vi ska vinna.

Efter säsongen kan man sedan utvärdera tränarsituationen.

#####

Matchen mot AFC var väl precis som alla andra matcher den här hösten. Man undrar verkligen hur vi vill spela? Hur vi ska spela? Det ser likadant ut match efter match och snart är vi i division 1. Helvete alltså. Man kommer på sig själv att man är lycklig när vi får ett offensivt inkast. Eller i bästa fall en hörna. Jippi!

Nikolic sköt för en gång skull och då blev det mål. Det var också det enda avslut vi hade i matchen. Ett alltså.

Jag gillar Marko Nikolic. Han har mycket fotboll i sig och är en poängspelare i botten. Vi har fått ut på tok för lite av honom under året.

#####

Det här skulle ju bli Jesper Svenssons match. Ett minne för livet och det blir det säkert. Förutom resultatet och själva matchen så var det en fin hyllning till världens bästa Svensson. Tänk om han hade bombat in den där frisparken. Det hade han varit värd. Och vi.

Annars känns det konstigt att hylla en spelare som kanske ska spela ytterligare tre matcher men så är det. Nog om det.

#####

Vi borde kanske fylla Visma Arena i Växjö på lördag. Elakt sagt att vi har störst chans där. Åtminstone på planen. Vinner Öster över Akropolis så är det ju klart.

#####

1500 åskådare och det är där vi är publikmässigt och ingen kan klandra dom som inte kommer upp och kollar. Det är bara så fantastiskt tråkigt att spela på vår nya fina arena med så glest på läktaren.

#####

Giffarna Sundsvall följde med IFK Värnamo till allsvenskan. Norrby IF kan göra dom sällskap. Kan. Norrby liksom.

#####

Frank Pettersson och Adam Ben Lamin kolliderade efter dryga timmens spel och det såg sådär otäckt ut när både blev liggandes i gräset. Adam kunde spela vidare men Frank fick lämna Vallen för Ryhov med nackont. Vi håller alla tummar i världen att det inte är något allvarligt.

#####

Elva raka utan seger. Elva. Är det ens möjligt?

#####

Edin Hamidovic blev kvar på bänken hela matchen. Eric Omondi fick hoppa in med kvarten kvar. Var Pep är någonstans är det ingen som vet. Vad vi vet är att vi inte tror på våra anfallare.

Det är lite typiskt att coachen skriker efter Adrian Edqvist som är avstängd men som tydligt är i en hysterisk form.

Attans.

#####

Skövde AIK blir motståndare i ett eventuellt kvalspel. Tobias Linderoth och hans gäng hade förmodligen älskat att möta oss mer än tex Akropolis.

#####

Brännan är ju ledig!

#####

Green Machines magiska Jeppe-hyllning höll världsklass. Återigen är de bäst. Återigen. Tack!

SAJTENTRION

3: –

2: Junes Barny

1: Marko Nikolic

MATCHFAKTA

Jönköpings Södra – Athletic Eskilstuna 1-2 (1-0)

1-0 (41) Marko Nikolic
1-1 (49) Ashey Coffey
1-2 (79) Robin Tihi

Varningar: AFC: Robin Tihi (24) Felix Michel (82)

Publik: 1595

Domare: Martin Strömbergsson

Laget:

Frank Pettersson (60) – Jesper Svensson, Adam Ben Lamin, Marcus Degerlund (12), Daniel Strandsäter (77) – Sebastian Crona – Marko Nikolic, Fredric Fendrich, Junes Barny, Daniel Ljung (77) – Robin Book.

Inhoppare: Mikael Marques (12) Felix Jakobsson (60) Eric Omondi (77) Erik Johansson (77)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen