Stoltheten att bära den gröna tröjan

Superettan 2021 blev inte alls vad vi hade tänkt oss. Även om tränare, spelare och folk runt klubben pratat om ”si-och-så” många poäng upp till allsvenskan så länge det var möjligt så har vi kraschat fullständigt. Om GAIS vinner mot Norrby så är vi en poäng från ett negativt kval. En poäng. Tre omgångar kvar och ska vi följa trenden så blir det ett ovisst kvalspel i december. Mot Dalkurd med ”Korpen” eller Oskarshamn kanske. Det kan bli en jävla fin 100 års present.

Alla som läser här inne har såklart sett våra matcher. Sedan omstarten har trenden varit i det närmaste glasklar. När vi är framme vid omgång 28 så är vi seriens sämsta lag. Solklart. På pappret är det Vasalund men de spelade ut oss igår så det räknas inte.

Vi är sämst.

Vad som gått fel den här säsongen får utvärderingar visa men nu gäller det att försöka nollställa sig. Att få ihop laget. Att uppträda som ett lag. Flertalet spelare spelar för sig själva. Det är viktigare att de får speltid än att laget vinner. Det är viktigare att jag gör mål än att vi vinner. Jag är bäst och jag skiter i hur det går.

Man häpnar att det kan vara så i ett etablerat topplag i Sveriges nästhögsta serien.

#####

Patric Jildefalk har inte haft det lätt. Han fick inte välja assisterande tränare utan klubben fixade en nödlösning med två juniortränare. Två duktiga tränare ska sägas men att sätta tre orutinerade tränare som inte känner varandra är kanske inte det bästa.

Efter våren fick dessutom den assisterande tränaren Mustafa Ismail lämna för att återgå till vårt P19 lag utan att man brydde sig att tillsätta någon ny tränare till a-laget. En man kort hela hösten.

Kvar är ”Jildan” och videoanalytikern Sreten Kenic som tränare, coacher, ja allt.

Vår tränarduo har kört fast. Det är tydligt.

#####

2010 fanns sportchefen Hasse Lindbom i bakgrunden och via ett styrelsebeslut plockade man bort dåvarande chefstränaren Andreas Jankevics med två (!) omgångar kvar. Lindbom fick leda laget och räddade kvar klubben i Superettan efter kvalseger över IK Sirius. Det ansågs väldigt nödvändigt då att få till ett trendbrott.

Jag säger inte att vi ska sparka vår tränare men vi måste ge honom allt stöd i världen nu.

Det handlar om vår existens.

#####

Spelarna då? Tja.

Ett lag helt utan glädje. Visst. Man kämpar på. Man är där. Så mycket mer är det inte. Passningarna sitter inte. Vi spelar hellere bakåt än framåt. Väldigt få spelare är kreativa. Väldigt få spelare gör något extra.

Vi kämpar på.

Är vi nöjda med det? Jönköpings Södra har snart en hundraårig historia. Vi har upplevt det mesta och vi kommer att få uppleva mycket mer också. Det har varit framgångar och fiaskon.

Tar man på sig den gröna tröjan så ska varje enskild individ bära den med stolthet. Vi spelare inte för oss själva. Vi vinner som ett lag. Vi förlorar som ett lag.

Nån jävel borde ta sig ner sig till omklädningsrummet och släcka lampan och hålla det där brandtalet.

Tre matcher kvar.

Vi ska fan i mig vinna dom.

#####

Och Patric Jildefalk. Vi vet hur det är att spela i Superettan. Vi har harvat runt här ett femtontal säsonger så vi vet exakt vad det här är för serie. Du kan inte linda in allt i att ”det här vilda västern” och ”alla slår alla”. Lag kan vinna fotbollsmatcher i den här serien. Fråga Värnamo tex.

#####

Robin Book hade mer spring i benen än alla andra i laget har haft tillsammans under de senaste åtta matcherna.

#####

IFK Värnamo kan bli klart för allsvenskan ikväll. Det är bara att lyfta på hatten och säga grattis Jonas Thern.

#####

Erik Johansson har varit en injektion och så kul att se honom på planen. Han fick naturligtvis inte en enda minut igår.

#####

Sex ändringar i elvan inför Vasalunds matchen och det måste väl vara ett rekord.

#####

Green Machine dominerade såklart på Skytteholm också men inte ens det hjälper laget att tagga till lite extra. De sjöng sig igenom hela matchen. Oavbrutet. Vilken kärlek. Vilken stolthet.

Se och lär.

Till sist.

Västerås, hemma

Eskilstuna, hemma

Trelleborg, borta

Det är det återstående programmet av serien.

Ingen vet hur många poäng som krävs men en sak är säker. Vi måste börja vinna.

Hade jag varit klubbledare hade jag gjort allt i min makt att fylla Vallen på lördag. Den viktigaste matchen på år och dar.

Visa stoltheten.

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen