Turlig poäng mot jumbon

1
427

J-Södra fick med sig en poäng från bortamötet mot jumbon Vasalund på Skytteholm idag. matchen slutade 1-1 sedan Robin Book kvitterat i den 82:a minuten. Hemmalaget hade en mängd klara målchanser med bl.a två träffar i ramen men bara en poäng och med största sannolikhet spelar Vasalund i division 1 nästa år. Vart J-Södra spelar nästa säsong är inte klart men spelet idag höll knappt division 1 klass och många bör se sig i spegeln efter en ny plattmatch.

En poäng mot jumbon Vasalund och det är vi som ska vara tacksamma för det. Hemmalaget hade chanser, ett varierat anfallsspel och hungriga spelare.

J-Södra idag är en blek kopia av vad vi tidigare varit. Det känns som fritt fall och det finns ingen som kan stoppa det. I omgång 27 har vi fortfarande ingen spelidé att falla tillbaka på och jag undrar verkligen hur vi ska rädda det här utan kvalspel.

12-4 i avslut på mål säger allt.

Vinner GAIS mot Norrby är vi en poäng från kval. Det är den bistra sanningen.

MATCHFAKTA

Vasalund – Jönköpings Södra 1-1 (1-0)

1-0 (2) Nikola Vasic
1-1 (82) Robin Book

Varningar: VAS: Daniel Söderberg (47) Elias Durmaz (68) Isak Hien (74)  JÖN: Marcus Degerlund (37)

Publik:

Domare: Fredrik Oppong

Laget:

Frank Pettersson – Daniel Strandsäter (46), Sebastian Crona, Marcus Degerlund, Kevin Rodeblad Lowe (71) – Fredric Fendrich, Junes Barny – Eric Omondi, Marko Nikolic, Robin Book – Edin Hamidovic (65)

Inhoppare: Adrian Edqvist (46) Daniel Ljung (65) Mikael Marqués (71)

Statistik:

Skott: 22-10 (10-0)
Skott på mål: 12-4 (5-0)
Hörnor: 7-5
Gula kort: 3-1
Röda kort: 0-0

1 KOMMENTAR

  1. Är mycket besviken. Trodde ett tag att Södra skulle bli topplag, men icke. Har följt klubben i över 70 år, trots att jag sedan 50 år tillbaka finns i Skåne. Det får nog bli Landskrona i fortsättningen eller i värsta fall HIF.

Lämna ett svar