Uddlöst och hopplöst

För andra matchen i rad så får vi kliva av planen mållösa. Helsingborgs IF vinner tisdagens kamp med klara 3-0 efter 1-0 ledning i paus. Efter tre raka segrar har vi förlorat två raka matcher och dessutom mot två topplag. Spelmässigt gör vi en hygglig match men vi är alldeles för uddlösa framåt. Ikväll mäktade vi med ett avslut på mål på 93 minuter.

HIF borta är naturligtvis en av seriens tuffaste uppgifter. Patric Jildefalk hade läst på Södrahistorien innan och pratade om att vi inte besegrat HIF på Olympia sedan 1979.

Vi vann inte ikväll heller.

#####

Egentligen gör vi väl en av våra bättre insatser på bortaplan. Vi har väl minst lika mycket boll som HIF men när vi kommer till det offensiva spelet så är det ljusår mellan lagen.

Eric Omondi blir man inte klok på. Adrian Edqvist springer och springer men båda två känns väldigt iskalla förtillfället.

Vi skriker efter en formstark Edin Hamidovic men han är skadad. Ikväll kom vi till spel utan vår viktigaste offensiva kugge i Robin Book. Elias Nordström fick äntligen chansen och även om han fick en tuff match så hoppas jag att han får en ny chans. Ge han all speltid som finns inför kommande säsong.

#####

Junes Barny stack ut och är vår bästa spelare. Han skulle behöva klona sig för att orka vara med i allt spel.

#####

Målsättningen att bli topp20 i Sverige kan bli tufft att nå upp i nu. För siktet nu måste vara att rädda kontraktet. Vi är inte där än.

#####

Det är ju på någotvis bittert att inte kunna vara med en toppstrid hela vägen ut men med tanke på alla våra spelartapp så är det inte så konstigt. Vi överpresterade under senvåren men verkligheten kom ikapp oss. Jag är lite rädd att vi ska bli ett nytt Brage som efter allsvenskt kval har fått titta neråt i tabellen för varje år.

SAJTENTRION

3: Junes Barny

2: Sebastian Crona

1: Marcus Degerlund

MATCHFAKTA

Helsingborg – Jönköpings Södra 3-0 (1-0)

1-0 (7) Brandur Hendriksson
2-0 (68) Anthony van den Hurk
3-0 (85) Adam Kaied

Varningar: HIF: Assad Al Hamlawi (45) Charlie Weberg (50)  JÖN: Eric Omondi (81)

Publik: 3.047

Domare: Fredrik Hansson

Laget:

Frank Pettersson – Adam Ben Lamin (70), Sebastian Crona, Marcus Degerlund, Daniel Strandsäter – Jesper Svensson, Junes Barny, Fredric Fendrich, Elias Nordström (70) – Eric Omondi, Adrian Edqvist

Inhoppare: Daniel Ljung (70) Perparim Beqaj (70)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen