Vi måste tro på det

Det finns egentligen inte så mycket att säga. Vi är nere i den berömda källarn. Åtta matcher utan en seger. Åtta matcher där vi mäktat med två mål. Då förstår alla att utan den något turliga våren så hade vi krigat för vår existens på riktigt. Nu har vi tre poäng ner till ett negativt kvalspel. Det är fyra omgångar kvar och det lär behövas två segrar för att vara på säker mark. Hua.

Jag skrev tidigare idag på twitter att det gäller att se möjligheterna istället för att klanka ner på allt och alla. Det finns naturligtvis massor av saker att skriva. Vad som har gått fel och vilka som behöver se sig i spegeln. Jag väljer att fokusera på vad vi måste göra. Fyra matcher kvar. Vinn dom, så kan vi ta allt annat efter säsongen.

Vi är Södra alla dagar så även idag. Vi reser oss igen och avslutar den här säsongen på bästa sätt. Det finns mycket att skriva men vi sparar det tills kontraktet är säkrat. Vi ska pusha spelare och ledare ända in till kaklet. Allt för Södra. Allt för oss.

Vasalund på lördag blir ett ångestmöte deluxe. Vasalund ligger sist i serien och allt annat än en degradering för nykomlingen är en skräll. De får hoppas att GAIS torskar mot HIF imorgon (läs måndag) för då är de ”bara” fem poäng upp till kvalplats.

J-Södra ska naturligtvis vinna över Vasalund. Under ”normala” omständigheter. Nu gör vi inga mål. Vi skjuter knappt och vi vinner inte alls. Förutom det så borde vi vinna. Ni fattar vilka jävla ångest lördag det blir.

#####

Vi gjorde fem mål hemma mot Vasalund. Vi gjorde faktiskt fem mål under en halvlek mot Vasalund. Det kanske vore idé att spela upp den där halvleken som avslutning på varje träningspass den här veckan. Att spelarna få se att de faktiskt kan göra mål. Det vore nått.

#####

Vår bästa aktör under hela höstsäsongen har varit Green Machine. Utan dessa hjältar hade vi varit i källaren för länge sen. Bäst match efter match.

#####

Och vad fanken har hänt med vårt hemmaspel?

Oslagbara Vallen har blivit något helt annat. Segern över Falkenberg (vi borde torskat med ett par mål) i nypremiären har följts upp av en poäng. En (!) poäng.

#####

Jag tittade tillbaka och räknade ut att det har krävts 35 poäng under de senaste tio säsongerna i Superettan för att undvika kvalspel. I år krävs det mer.

Vasalund, borta

Västerås, hemma

AFC Eskilstuna, hemma

Trelleborg, borta

#####

Edin Hamidovic må inte vara i slag men jag anser att han ska spela. Han är en målskytt i märgen. Han kommer att göra mål.

#####

Erik Johansson kommer starta i premiären 2022.

#####

Mikael Marqúes fick göra sina första minuter för säsongen i lördags. Det betyder också att vi har använt oss av 25 spelare såhär långt.

#####

Hur många ber för att Robin Book kan spela de sista fyra matcherna?

#####

Kapten Fendrich var avstängd mot ÖIS och på lördag är Jeppe och Adam avstängda. Hälften borta i vår försvarslinje således. Crona måste kunna spela. Vi ber för det. Och sen?

Till sist

Jag fick en flashback från ett tidigare år då vi var riktigt illa ute, 2010 då vi fick rädda oss kvar via kvalspel mot Sirius. Då fixade undertecknad och Sidekick en ”glädjetavla” med bara glädjebilder som skulle få spelarna att känna lite glädje. Det kanske inte betydde något för dom men vi inbillar oss naturligtvis att det hjälpte.

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen