Vi räcker inte till

För andra mötet i rad torskar vi mot IFK Värnamo. Nykomlingen IFK Värnamo som chockat hela Sverige med sitt spel och sin tabellplacering. 0-3 hemma följdes upp av 0-2 torsk borta. Men som coach Jildefalk sa så vann vi över dom i en träningsmatch i vintras. Vi får glädjas över det.

Jag vet inte var jag ska börja. Redan inför den här matchen blev jag orolig. Faktiskt så snackades om att vi inte tog våra motståndare på allvar. Att det kanske smög sig in lite underskattning i mötet i Huskvarna. Det kanske skulle vara borta nu. Herregud.

Att ladda inför mötena mot GAIS är en sak tydligen. Vi vill väl för fan inte förlora någon match. Spelarna och ledarna ska väl inte behöva leta efter tändvätska inför toppmatcher!?

Vad fan vill ni med er fotboll?

Ikväll vaskade vår yngsta spelare, Elias Nordström, fram vår enda målchans. Ett dunderskott i ribban. Närmare kommer man inte. Det avslutet kom i matchminut 92. Elias som är den mest talangfulla spelaren föreningen fått fram på år och dar får vara glad om han får göra ett inhopp. Ikväll fick han chansen i minut 79.

Vi vill gärna berömma vår talangfabrik. Här har vi en spelare som på försäsongen visade att han är minst lika bra som någon annan. Som spelar i ungdomslandslag. Men för att han ska spela krävs det att någon blir trött.

Elias Nordström är vår framtid. Det är en spelare vi ska pusha och som vi ska ge chansen. Vi måste tro på honom. Alla andra lag släpper fram sina egna talanger. Om vi ska göra det ska de helst vara värvade från Danmark eller någon allsvensk klubb.

I a-truppen finns även Erik Johansson som varit väldigt framträdande i vårt P19 lag och som också har levererat under a-lagsträningar men det verkar vara stört omöjligt för en egen spelare att slå sig in, till än början, i matchtruppen. Någonannan kan ju ta illa upp.

Vi måste våga tro på våra egna spelare. Och det borde vara väldigt enkelt med tanke på hur vårt spel ser ut.

#####

IFK Värnamo vinner den här matchen fullständigt rättvist. De har ett par klara målchanser. Antingen har vi spelare i vägen eller så är Frankie där. Vi lyckas hålla stången tills sista kvarten. 1-0 kommer på inlägg och sedan nick i mål. 2-0 kontrar man in precis efter att Elias Nordström skjutit i ribban.

#####

0-5 mot Värnamo alltså. Det är så sjukt.

Men vi vann på försäsongen.

#####

Robin Book tvingades till ett tidigt byte och då dog matchen.

#####

Marko Nikolic och Mackan Degerlund kom inte till spel. Patric Jildefalk coachade säkert med att plocka in Adrian Edqvist och Danne Ljung.

#####

Ett avslut på mål och det var knappt ett avslut. Och ett skott i ribban på övertid.

#####

Helsingborg härnäst och vi kämpar på.

#####

Green Machine förtjänar ett överbetyg som vanligt. Vad hade vi varit utan dom? Ett mindre bra Värnamo typ.

SAJTENTRION

3: Frank Pettersson

2: Adam Ben Lamin

1: Sebastian Crona

Matchfakta

IFK Värnamo – Jönköpings Södra 2-0

1-0 (77) Victor Eriksson
2–0 (93) Edvin Becirovic

Varningar: JÖN: Jesper Svensson (41)

Publik: 1.150

Domare: Joakim Östling

Laget:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Adam Ben Lamin, Daniel Strandsäter (79) – Junes Barny, Fredric Fendrich – Adrian Edqvist (71), Daniel Ljung (79), Robin Book (31) – Eric Omondi

Inhoppare: Perparim Beqaj (31) Mohammad Fazal (71) Elias Nordström (79) Enoch Kwakwa (79)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen