Motståndarkollen: Vasalunds IF

Imorgon är det äntligen seriepremiär och nykomlingen Vasalunds IF står för motståndet. Vi kollar närmare om laget som ifjol öste in mål och vann norrettan. Under försäsongen har Vasalund både vunnit över Djurgården och AIK och i genrepet blev det 1-1 mot Östersund.

Vasalund är tillbaka i Superettan efter några år i ettan och faktiskt så sent som 2018 i division 2. Ett spännande lag som har lyckats knyta till sig både Denni Avdic och Nikola Vasic. Förre J-Södraspelaren Philip Wiström är tillbaka i Stockholm och hans rutin kommer att bli värdefull för laget.

– Vi har våran identitet som vi ska försöka bibehålla även i Superettan, och spela på våra styrkor. En av dem är intensiteten och den höga pressen, att skapa målchanser på så sätt. Förväntningarna på Denni Avdic och Nikola Vasic är att de ska vara bättre än de spelarna vi har tappat, berättade tränaren Dali Savic på upptaktsträffen.

Spelare in: Daniel Söderberg (Sollentuna FK), Dominick Zator (York United, lån), Yasouka Takuto (Linköping City), Philip Wiström (Jönköpings Södra), Grace Tanda, Denni Avdic (kontraktslös), Zurab Tsikaridze (Rovaniemen Palloseura), Filip Anger (Dalkurd FF), Kebba Ceesay (IK Sirius), Nikola Vasic (Reggina)

Spelare ut: Marko Nikolic (Jönköpings Södra), Isak Hien (Djurgården), Rawez Lawan (slutat), Benjamin Tahirovic (AS Roma), Mai Traore (Viking FK, lämnar 2 augusti 2021), Moussa Traore (Assyriska FF), Philip Rundqvist (IFK Luleå), Krsto Beko (IFK Haninge)

Tidigare möten mellan lagen

J-Södra och Vasalund har bara gjort en säsong tidigare i samma serie och det var i Superettan 2009. Det året vann J-Södra båda matcherna. I övrigt har vi en cupmatch från 1987 då en viss Mikael Martinsson lag bakom segern för Vasalund.

20 augusti, 2009Vasalunds IF 1 – 2 Jönköpings Södra IF19:00
29 april, 2009Jönköpings Södra IF 3 – 1 Vasalunds IF19:00
5 augusti, 1987Jönköpings Södra IF 0 – 2 Vasalunds IF00:00
MATCHGUIDEN
Vad: Superettan omgång 1
När: söndagen den 11 april
Avspark: 15:00
Spelplats: Vapenvallen
TV-sändning: Discovery+

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen