Tipset i sista stund

0
681

Självklart ska sajten tippa årets serie och förutom undertecknad har jag tagit hjälp av våra ”experter” Peter Wilsson (fd JP/Jnytt) och Mattias Sörensson (Gröna Gatan). Att tippa årets serie är sjukt svårt och på förhand känns Superettan väldigt jämn och det finns chanser för lag att skrälla. Helsingborg och Sundsvall är ändå rejäla favoriter att knipa de två allsvenska platserna enligt media men ”våra” experter hittar andra lag som kan vara med och störa där uppe.

WILSSONS TABELL EFTER 30 OMGÅNGAR

1 Sundsvall 
2 Helsingborg 
3 Falkenberg
4 J-Södra
5 Västerås 
6 Trelleborg
7 Öster
8 Akropolis 
9 Örgryte
10 Vasalund
11 GAIS
12 Brage
13 AFC
14 Norrby
15 Landskrona
16 Värnamo
Det sägs att något gammalt, något nytt, något lånat, något blått ska bringa tur om bruden bär det under bröllopsdagen. 
Om det går att översätta även till J-Södras 2021 vet i sjutton - men om det gör det. Då kan det likaväl bli en direkt kamp om uppflyttning för Södra. 
För det finns gammalt i truppen, en hel del nytt, lånade spelare också - och nu när man ska spela på Blåblåtts Vapenvallen så finns även nåt blått. 
Södras trupp ser intressant ut. Adam Ben Lamin har inte kunnat spela så mycket med sitt nya lag tack vare landslagsuppdrag med Tunisien. Men där har ni mitt stora utropstecken i laget. Pep Beqaj har sett väldigt bra ut under försäsongen, och det vill till att han och Eric Omondi levererar, för längst fram ser det lite tunt ut, även om jag innerligt hoppas att en kille som Elias Nordström får chansen, och tar den! 
Som man säger; våga skjuta - tufft att göra mål! Och det gäller även för Södra i år. Under många av lagets träningsmatcher tycker jag att man varit minst lika bra som sin motståndare men man spelar för omständligt när det vankas avslut. 
Som vanligt är det egentligen lika bra att skita i att tippa superettan. Ändå sitter man här och gör det - med vetskapen om att man framåt oktober ser ut att landa på noll rätt. 
Men en sak är säker - superettan 2021 kommer att bli brutalt jämn. 
Så håll inte det här tipset emot mig när det är dags att summera säsongen! 

SÖRENSSONS TABELL EFTER 30 OMGÅNGAR

1. Helsingborgs IF

Helsingborg har, om man tittar på pappret, det bästa laget i serien. Sen handlar det såklart om att få ut en bra prestation på plan. Det tror jag att tränare Jörgen Lennartsson lyckas med.

2. Falkenberg

Om det är någon som kan Superettan så är det tränare Hasse Eklund. Han har vunnit serien tidigare och vet vad som krävs. Falkenbergs spelsätt brukar passa sig bra för Superettan.

3. Akropolis

Överraskning? Kanske, men med fina värvningar och en bra säsong i ryggen kan laget nå högt på nytt. Laget har bland annat fått in både Astrit Ajdarevic och Daniel Larsson. Bra värvningar för Superettan.

4. GIF Sundsvall

Superspännande anfallspar i Hallenius och Engblom. Trots det tror jag inte att laget räcker ända fram.

5. Jönköpings Södra IF

Givetvis hoppas jag att vi får fira 100 år i finrummet, men tyvärr räcker det inte hela vägen fram.

6. Örgryte IS

Har blandat och gett på försäsongen, men med ny spännande tränare tror jag de kan få en rolig säsong framför sig. Kanske blir detta lyftet för Örgryte efter förra årets besvikelse.

7. Västerås SK

Fina resultat i ryggen under försäsongen. Ett lag som säkerligen kommer vara med på den övre halvan och slåss.

8. IK Brage

Efter några fina säsonger bakom sig. Landar de på en mittenplacering, som sig bör.

9. AFC

Önskar givetvis att de hamnar sist, men Özkan brukar få ihop sina lag bra. AFC kan kanske till och med nå ännu högre?

10. Värnamo

Tillbaka i Superettan igen. Vi mötte laget i en rätt intetsägande match på försäsongen. Kommer senast från 3-3 mot IFK Göteborg i en träningsmatch. Ser spännande ut, och är det något man vet är det att Jonas Thern brukar lyckas med sina lagbyggen.

11. GAIS

Inget nytt, här harvas det fortsatt i botten. Men de klarar det som vanligt i de avslutande omgångarna.

12. Östers IF

När jag tänker tillbaka på Superettan 2020 förstår jag inte hur detta lag kunde komma på en fjärdeplats. I år blir laget synade och en stor besvikelse i serien. Konstigt nog verkar många experter tro hårt på Öster.

13. Trelleborg

Har förvisso värvat bland annat Johan Blomberg och Dzenis Kozica, men i den här tajta serien tror jag Trelleborg underpresterar rejält.

14. Norrby

Cajtoft lämnade för Norrby och honom önskar vi allt gott. Däremot tror jag inte att Norrby gör någon vidare säsong 2021.

15. Landskrona BOIS

Har inte så mycket tankar om Landskrona mer än att de åker ur i år. Tack och hej.

16. Vasalund

Nykomling med många duktiga spelare i laget. Däremot tror jag detta blir en nykomling som flyger tidigt och när de faller, då faller de ordentligt.

HÖGLUNDS TABELL EFTER 30 OMGÅNGAR

1 Helsingborg

Känns pressen HIF! Mjölkkossan eller Kommunkossan ska givetvis enkelt ta sig tillbaka till finrummet men jag hoppas jag har fel. Fått behålla sitt allsvenska lag och Jörgen Lennartsson brukar få ordning på sina lag.

2 Akropolis

Skrällen! Efter Varberg, Mjällby och senast Degerfors är det dax för en ny skräll att ta sig upp till Allsvenskan. Visst, andra året är det svåra men jag tror att Akropolis bara kör. Överraskande få som tror att laget kan hålla för toppen men en allsvensk biljett blir det.

3 Falkenberg

Jäkligt svårt med placeringarna i år men jag tippar Falkenberg här mest för att det är Hasse Eklund som coachar. Vet vad som krävs och har en hel del intressanta spelare men lite tveksam till att man väljer att låna in spelare.

4 GIF Sundsvall

Mycket snack om Sundsvall och deras offensiv men det var det också ifjol. Tveksam coach och det är sällan bra för laget med två så stora egon där framme. Det blir en fjärdeplats efter för mycket pendlande i resultaten.

5 Jönköpings Södra

Det kommer bli riktigt tajt kring toppen och jag tror att är man med under våren så kan det mycket väl räcka väldigt långt. För J-Södras del blir det extra viktigt med en bra start. Har Jildefalks mannar häng på toppen efter vårsäsongen…då jäklar!

6 Vasalunds IF

Överraskningen! Kolla in vilket lag de har! Offensivt ett av de bättre i den här serien. Philip Wiström kommer med sitt lugn tillföra mycket i det defensiva. Ett lag som öser in mål blir alltid att räkna med. Nikola Vasic vinner skytteligan.

7 Östers IF

Hypade Öster som har nämnts som en allsvensk kandidat av flera experter. Det tror inte jag. Känns ljumna och Växjöodugliga. ”Drotten” är bäst men det räcker inte för lillebror.

8 Trelleborgs FF

Har lassat in pengar igen men jag tror inte man får ihop det. Kozica valde TFF vilket känns aningen överraskande ifall man vill få fart på karriären. Rejäl spelarbudget men jag tror inte att det håller i år heller.

9 Örgryte IS

Bäst i Götet iallafall. ÖIS har valt en annan modell och har verkligen blandat och gett under försäsongen. Kan sluta lite hur som helst men lika dåligt som fjol blir det inte dock.

10 IFK Värnamo

Jag har stor respekt för att Jonas Thern har sina fingrar i det här laget. En division 1 trupp ska ju inte ha en chans här men det känns som att Thern har några ess i rockärmen. Värnamo klarar nytt kontrakt.

11 AFC

Kan bli en stor obehaglig överraskning för alla. Ingen vet riktigt hur pass bra det här laget är i år. Det kan sluta lite hursomhelst. Jag valde en elfteplats men det kan lika väl sluta med topp 6.

12 Västerås SK

Har överraskat under försäsongen men det är som sagt ingen garanti på en bra säsong. Askebrand lyckas sällan och man hade tungt ifjol och jag tror de får det tyngre i år. Kanske lite lågt tippat men det kommer att bli stenhårt om placeringarna i år.

13 IK Brage

Efter det allsvenska kvalet 2019 gick det betydligt tyngre för Brage ifjol och tyvärr så blir det ännu jobbigare i år. Efter en hyfsad vår blir det tufft under hösten och det slutar med kvalspel.

14 GAIS

En bra målvakt kan räcka långt men inte för GAIS. De kommer säkert göra sina bästa matcher mot oss men sex poäng räcker inte i den här serien. Kvalspel som bäst makrillarna.

15 Norrby IF

Man önskar ju allt gott för Anton Cajtoft men inte ens hans räddningar kan rädda kvar Norrby den här säsongen.

16 Landskrona BoIS

Satsar helt på spelare i närområdet men jag tror att det blir för tufft för nykomlingen och man får ta ett år i division 1 igen.

Lämna ett svar