Premiärnerver och bästa tiden på året

0
604

Säsongen 2021 står verkligen för dörren. Hur ska det gå? Hur ska vi spela? Hur ser J-Södra anno 2021 ut? Det enda vi kan vara helt säkra på är att Kaptenen står där i år igen. Nummer 5 ska visa med sitt enorma Södrahjärta att det här laget kan göra stordåd – mot alla odds. Låt säsongen börja!

Efter placeringarna 11, 4 och 3 under de tre senaste säsongerna vill man ju tro att vi skriva 2 eller 1 efter den här säsongen. Expertisen har sagt sitt och då får vi i bästa fall kvittera ut en sjundeplats, typ. Jag tror det kan passa det här laget väldigt bra, att slå i underläge för första gången sedan återkomsten till Superettan. Topptipsen stavas Helsingborg och Sundsvall med Falkenberg och Öster som utmanare. Jag kommer återkomma med sajtens egna tips under morgondagen och då har jag hittat andra lag som jag tror kan utmana topp 2. För hur man än vrider och vänder på det här så är Helsingborg och Sundsvall favoriter. Desto trevligare om de andra lagen kan överraska dom.

J-Södra har haft historiens kortaste försäsong. Tränaren var på plats sent och de sista pusselbitarna var klara precis innan fönstret stängde. Vi har väl spelat minst antal träningsmatcher och lite för många spelare har inte spelat alls. Vi vet väldigt lite om var vi står. Jag är heller inte direkt överförtjust att vi ställs mot en nykomling i premiären. Vasalunds IF är allt annat en än rolig motståndare med en offensiv som kan få en södrait att bli väldigt avundsjuk. Lägg till att den notoriske målskytten Nikola Vasic är inlånad från italienska Reggina.

Vasalund gjorde hela 88 mål ifjol när man vann norrettan. Det är ett lag som spelar väldigt offensivt men man har värvat förre Södraiten Philip Wiström och man har Kebba Ceesay från Sirius så försvarsmässigt ser det lite för bra ut också. Jag tror att Vasalund blir en överraskning för många i år och jag hoppas att Jildefalk har en lösning på deras offensiva spel. Det gäller att vara med från start!

###

J-Södra då? Nja. Vi vill ju alltid tro att vi ska tillhöra toppen, spela fin fotboll och framförallt vinna matcher. Starten av säsongen blir som alltid viktig, i år kanske viktigare än någonsin. Det spås en jämn serie och kan vi vara med från början så kan det bli en rolig säsong. Men det är många ”om och men” där.

Försäsongen har pendlat upp och ner och vi har blixtrat till som mot Varberg. I senaste matchen mot Norrköping såg vi hur ihåligt det kan vara. Försvarspelet måste sitta på söndag annars blir det förlust.

Anfallsmässigt då? Sett till truppen så måste ”Pep” Beqaj komma upp till en nivå där han kanske aldrig tidigare har varit. Framförallt ligger pressen på att han måste leverera poäng. Eric Omondi är kanske den mest naturlige målskytten och han kan mycket väl sätta dit 10 baljor i den här serien.

Det ska bli intressant att se en spelare som Robin Book. Stor rutin och har vunnit Superettan förr. Tyvärr lär han väl behöva ytterligare några veckor på att ta sig in i en startelva men förhoppningsvis blir det några positiva inhopp.

###

Ungdomarna! Här ligger J-Södras framtid. Här vimlar det av kandidater att få sitt absoluta genombrott. Elias Nordström vill man ju bara se på planen jämt. Jag tror att Daniel Ljung kommer spela mer i år och Daniel Strandsäter har varit den som tagit störst steg under försäsongen.

Det kommer att bli en väldigt speciell match för Marko Nikolic som värvades från just Vasalund. Nikolic har stor kapacitet och behöver också komma till fler lägen och framförallt producera poäng. Ifjol blev det 11 mål i Vasalund och kanske finns han med i en premiärelva på det centrala mittfältet.

###

Det bästa tiden på året är väl egentligen nu. Innan poängen ska delas ut. Nu när man tror att allt kan hända. Ens lag är oövervinneligt. En bra start skulle kännas så förbaskat bra. Vi har dock inlett svajigt de tre senaste åren. Jag tror inte vi vill vara med om en sådan start i år.

###

Ni har väl inte missat Gröna Gatans poddintervju med tränare Jildefalk. Det är lätt att bli entusiastisk över en tränare som älskar att vinna och hatar att förlora (gör inte alla det?). Efter GAIS matchen var Patric jävligt besviken och sånt gillar man ju att höra, framförallt efter en torsk mot GAIS. Att visa attityd som tränare gillar jag. Att visa känslor. Patric kommer att visa allt. Hur han är som fotbollstaktiker vet vi inte men det lär visa sig snart. Det gäller att vinna fotbollsmatcher oavsett vad.

###

Varför haussar alla upp Öster som en allsvensk kandidat?

###

Superettans digitala upptaktsträff var minst sagt svajig och direkt svag. Borde man inte kunna göra något bättre av det? Jag lyssnade på vår tränare i den mån det gick sedan fick det vara bra.

###

Jag har fortfarande inte tagit till mig det nya Clubhouse men måste ändå ge cred till föreningen att man verkligen vill vara så transparenta mot sina fans/medlemmar. Det har vi väntat på. 2021 vill man iofs kunna lyssna när man vill och en önskan hade varit att få någon form av repris eller en summering i textform på hemsidan. Kanske att tjusningen försvinner då, vad vet jag.

###

Glöm inte soffbiljetten. Klubben behöver oss mer än någonsin.

###

Kom på mig själv att längta efter att se Jeppe fira ett av våra mål. Världens bästa Jeppe, ge oss ett målrus.

###

Martin Strömbergsson dömer matchen på söndag. Det blir väl hans första match (?) sedan hans avstängning ifjol efter kränkningen mot Aly Keita i Östersund.

###

Till sist en uppmaning från Green Machine

Bussuppvaktning på Söndag!Tanken är att försöka få så många Södraiter som möjligt till Torpa/Söder på Söndag för att visa sin stöttning och för att tagga igång spelarna när dom lämnar stan för premiären. Oavsett vem du är eller hur gammal du är så vill vi att just du kommer och viftar med din flagga, klappar dina händerna, håller upp din halsduk eller vad som helst. Men detta är upp till var supporter att detta ska bli bra, alltså inte bara GM. Kom å peppa spelarn och visa ditt stöd på det ände sättet vi kan just nu!Ca tid kl 12.50

Lämna ett svar