Mjällby AIF — Jönköpings Södra IF

  0
  312

  Matchfakta

  0-1 (39) Daryl Smylie

  Varningar MAIF: Danny Ervik, David Löfqvist  JÖN: Tom Siwe

  Publik: 1.819 på Strandvallen

  Domare: Johan Krantz, Uppsala

  LAGET:

  Anton Cajtoft – Viktor Rönneklev (84), Joakim karlsson, André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Ronny Sabo (71) – Fredrik Olsson (71)

  Inhoppare: Tobias Nilsson (71) Jonathan Tamimi (71) Liridon Silka (84)

  Övriga: Damir Mehic, Max Watson, Tim Söderström, Sebastian Holmqvist

  STATISTIK:

  Skott: 13-7 (8-4)
  Skott på mål: 6-4 (5-2)
  Hörnor: 4-3 (31)
  Frisparkar: 5-9 (2-3)
  Offside: 0-6 (0-2)
  Gula kort: 2-1 (0-0)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  J-Södra tog säsongens femte raka seger när man i eftermiddag besegrade Mjällby AIF på Strandvallen. Matchens enda mål gjordes i slutet av den första halvleken och det var Daryl Smylie som nickade in bollen i mål efter en Gojanihörna från höger. Anton Cajtoft fick säsongsdebutera i målet och fick hålla nollan och totalt har vi nu fyra nollor på fem matcher.

  Det skulle bli en tuff uppgift för J-Södra då man gästade Strandvallen för första gången sedan 2009 i seriesammanhang. Hemmalaget startade också bäst och det var framförallt deras högerkant som skapade oro i Södralägret. Närmast mål för hemmalaget var Simon Nilsson som prickade ribban.
  J-Södra jobbade sig in i matchen och i slutet av halvleken kom också det som skulle bli segermålet. Robert Gojani slog en högerhörna som når Daryl Smylie vid främre stolpen och där gör inget misstag.

  Andra hälften av matchen blir lite avvaktande från Södras sida och hemmalaget får ha mycket boll. De skapar några chanser framför Anton Cajtoft och närmast att överlista honom är Lumala Abdu men Cajtoft räddar ut till en resultatlös hörna.
  I slutet av matchen får också Södra chanser att definitivt punktera matchen men de 1819 i publiken får inte se fler mål. Återigen vinner Södra med uddamålet och man kan åka hem till Jönköping med en tung, tung bortaseger.

  NOTERBART
  ## Fem raka segrar. För andra gången under våra tio säsonger i Superettan har vi en segersvit på fem matcher. Under hösten ifjol radade vi upp fem segrar och nu är vi där igen.
  ## Daryl Smylie gjorde säsongens första seriemål.
  ## Detta var andra gången vi har vunnit på Strandvallen. Förra gången var 2007 och gemensamt med dagens match var att Fredric Fendrich och Tommy Thelin även spelade då.

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  1 maj 2015 16:00 Superettan 2015 1819 Johan Krantz

  Arena

  Strandvallen

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  Mjällby AIF000
  Jönköpings Södra IF101

  Tidigare möten

  Lämna ett svar