Signalfel

Återtåget har fått ett stort och allvarligt signalfel. Jag såg liknelsen på X och tyckte den symboliserade J-Södras kräftgång ganska bra. Signalfel. Något är fel och vi behöver åtgärda det snarast.

Efter en försäsong där det mest var mungipor uppåt och en seriestart där poängen ramlade in så har J-Södra nu totalt kommit ur kurs. Alla lag vinner mot oss. Det är den bistra sanningen. Rosengård, Torslanda, Torn och nu senast Tvååker. Inga lag som man inför säsongen var speciellt oroad över men som i nuläget känns som tuffa, svåra kombattanter. Helt krasst har vi inte varit bättre än dom.

Patrik Ingelsten har fått en tuff start på sitt nya uppdrag. Han har inte lyckats hitta nycklar att vinna fotbollsmatcher. Det är nästan så att vi kan sätta ett karbonpapper på åtminstone hur hemmamatcherna har sett ut. Ett duttande med boll. Ett direkt svagt passningsspel. Ett obefintligt anfallsspel.  Och motståndare som är betydligt vassare när de får lägena.

Det finns mycket som oroar. Vi har inte lyckats förändra en matchbild. Det ser likadant ut matcherna igenom. Har vi sett någon desperation överhuvudtaget? Svar nej. Det går sin gilla gång. Och det enda vi kan vara säkra på är att motståndarna gör fler mål än oss.

Vi skapar inga chanser! Ingelsten var ute efter Torslandamatchen och menade på att vi hade 19 avslut. Jag vet inte om han räknade med de avslut man sköt under uppvärmningen av egen målvakt. För under själva matchen kunde jag räkna till en halvchans som man kanske kunde få till ett avslut i statistiken.

Patrik Ingelsten kan den här serien. Matchbilden eller hur motståndarna uppträder kommer inte som någon överraskning för honom. Det oroar att han inte inser vad som krävs för att vinna matcher i den här serien.

För så är det ju. Vi måste börja vinna fotbollsmatcher igen.

# # # # #

Efter åtta spelade matcher är vi på nedflyttningsplats.

# # # # #

”Vi har ett så oerfaret lag så det kommer ta tid”. Har vi verkligen det?
I startelvan mot storheten Tvååker hade vi 7 av 11 spelare som lirat i ettan eller högre upp i seriesystemet.

# # # # #

Under 1000 pers i publiken igår och det lär inte bli fler till nästa match. De inbitna södraiterna kommer givetvis men det tär på dom också. Att se Södra spela fotboll hemma idag är som att be om en 0-0 match. ”Kalmar FF fotboll när den är som sämst”.

# # # # #

Jonathan Drott saknas enormt mycket. Hans driv, hans tjurighet och ”hata-att-förlora” mentalitet behövs mer än någon kan ana.

# # # # #

Alltså den där 90-tals flashbacken man får över läget i klubben är inte nådig. Rakt igenom seriesystemet. I ilfart och snart är vi på Strömsbergsvallen igen.
Det får ju bara inte hända.

# # # # #

Seriens tunnaste trupp men man plockar inte tillbaka Erik Johansson från HFF. Varför?

# # # # #

Ljungskile borta härnäst. Tjo tjena. Lag 14 mot 15 i serien.
Ångesten kom tidigt i år.

# # # # #

Isak Ellbring gillar man.

# # # # #

Nästa vecka kliver vi in i Svenska Cupen också. Bortamatch mot Tidaholm på Ulvesborg. Hua.

# # # # #

Man var så taggad för att få se Måns Isaksson den här säsongen. Att få uppleva hans genombrott på seniornivå. Det kanske slutar med en i raden av tvingade försäljningar för att överleva. Verkligheten.

# # # # #

Vi toppar publikligan!
FFF jagar och lär säkert gå om men vi njuter av topplatsen ett tag!

# # # # #

På tal om Ljungskile. Efter en knackig start presenterade klubben hela tre (!) nyförvärv i början på maj månad trots att värvningsfönstret är stängd. Målvakten Tom Amos (kommer ni ihåg?) plockades bl.a in och stod sin första match nu senast (förlust mot Rosengård). De övriga är två nigerianska spelare,  Harrison Ofonime och Anya Arize Kingsley.

# # # # #

Till sist.

Missa inte att det är ett medlemsmöte den 20 maj där det också kommer att vara en extra föreningsstämma där en ny valberedning ska väljas.
Som alltid – slut upp kamrater!

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen