Hugoboss, Julius och tre poäng

J-Södra - Olympic 1-0

0
486

Då var årets seriepremiär avklarad. Tre poäng, fin uppslutning men ingen vidare match. Linus Lyck inledde säsongen med mål men det var en annan Lyck som tog rubrikerna efter matchen. Hugobossen. Herre min skapare vilken mittbacksgeneral vi har hittat.

1-0 men en premiär som inte går till historien. Det viktigaste och det enda som betyder något är de tre inspelade poängen. Alla vet hur viktigt det är med en bra start och det fick vi. Ett fint anfall med ett ännu finare inlägg signerat Danne S där vår nya nummer 9, Linus Lyck, var huvudet högre än alla malmöiter och nickade otagbart in matchens enda mål.

Bortsett från det var det här en typisk 0-0 match. Väldigt få målchanser och egentligen inget anfallsspel att tala om alls. Utropstecknen i Södralaget fanns i försvaret. Hugo Lyck kommer vara en stor, stor publikfavorit på Vallen. Har vi tur så får vi ha honom med oss under hela säsongen..

Det andra utropstecknet var målvakten Julius Lindgren. Inte för att gästerna hade massor av målchanser men det lugn som Lindgren sprider betyder mycket för vår unga backlinje. De bollarna som kom till vårt straffområde greppade Lindgren med pondus.

# # # # #

Linus Lyck har alltid gjort mycket mål. Inget talar väl emot att det fortsätter även i år.

# # # # #

Jonathan Drott är vår nya kapten och det var ingen skräll. Han kommer betyda mycket för oss i år och även om premiären var sådär så kommer hans spel tillsammans med Benjamin Tannus bara att bli bättre och bättre. Vi hade dock problem på mittfältet mot Olympic och vi kom inte riktigt till vår rätt. Där kanske vi måste kunna korrigera under matcherna. Olympic kändes tyngre där och vi fick slita.

# # # # #

Kujtim Bala var åter på ”Vallen”. Nu som assisterande tränare till Paul Olausson. Och tillbaka var också Sadmir Zekovic som fick inleda matchen på bänken och för Olympics skull bör han nog sitta kvar där.

# # # # #

Tre gula kort är såklart minst två för många. Vi kommer inte att ha råd att dra på oss varningar till höger och vänster. Domarnivån kommer vara betydligt sämre i år och det där viftade med kort stör mig oerhört. Tre ostskivor i en snäll match är horribelt.

# # # # #

Fantastiskt tifo av tifogruppen med en bild på järnvägsstationen och ett rullande tåg mot Superettan. Det är bara att lyfta på hatten. Vi har utan tvekan de bästa supportrarna.

# # # # #

Drygt 1600 åskådare är en godkänd siffra med tanke på Påskafton och den sena avsparkstiden. Det hade säkert blivit några hundra till om vi börjat matchen kl 1300. Oklart varför det blev en senare avsparkstid..?

# # # # #

Matchtruppen känns väldigt, väldigt tunn. Som jag ser det är det egentligen ingen konkurrens nu. Elvan känns väldigt given om alla är friska och hela. Vi skulle behöva 2-3 spelare till för att på allvar kunna konkurrera i år. Trist med skadan på Måns Isaksson. Vi får hoppas att det inte är så farligt…

# # # # #

Elias Nordström har en väldig stor potential och vill så otroligt mycket. Mycket sitter säkert i huvudet och får vi ”ordning” på Nordström har vi en ”killer” på kanten. Jag hoppas att Patrik jobbar mycket med det mentala där.

# # # # #

Arvid Erikssons flytt av motståndarnas målbur var klass. Målvakten flyttade in stolparna utan att domaren reagerade men Arvid flyttade tillbaka (med råge). Man måste älska Arvid Eriksson.

# # # # #

Norrby väntar på Borås Arena inför hundratals bortasupportrar på lördag. Det finns fortfarande platser kvar så missa inte bortapremiären.

# # # # #

En helt tom bortaläktare är sorgligt att se. En lördag och premiär. Välkommen till Ettan.

Matchfakta

1-0 (40) Linus Lyck (D Strandsäter)

Varningar: JÖN: Elias Nordström (32) Isak Ellbring (73) Arvid Eriksson (82). OLY: Josef Al-Imam (69)

Domare: Philip Lindh

Publik: 1.610

Startelvan:

Julius Lindgren – Lukas Eek, Arvid Eriksson, Hugo Lyck, Daniel Strandsäter – Benjamin Tannus, Jonathan Drott – Elias Nordström, Dzenis Kozica, Isak Ellbring – Linus Lyck

Byten:

70′ Anmar Kiwarkis (E Nordström)
79′ Olle Almström (D Strandsäter)
88′ Hampus Israelsson (I Ellbring)

Övriga:

Alexander Eriksson
Christian Azizsson
Milian Sipos

BK Olympic, startelva

Tyree Griffiths – Josef Al-Imam, Fabian Velander, Jesper Dickman, Lorik Ademi – Banabas Tagoe, Mattias Andersson, Martins Egbe, August Sandström – Alexander Robért, Albin Sundgren

Statistik:

Skott: 7-5
Skott på mål: 3-2
Hörnor: 2-7
Gula kort: 3-1
Röda kort: 0-0

Lämna ett svar