Garcias, Crona & Culha

Efter trettonhelgen är det äntligen dags för Eleganterna att sätta igång en ordentlig försäsong igen. Kanske den bästa tiden på året då alla lag har framtidstro och framförallt så slipper vi supportrar att ha ångest deluxe. Nu kan vi njuuuuta.

Det har naturligtvis hänt en hel del under december månad. Nya spelare har anlänt och några har också lämnat. Idag blev det officiellt klart att mittbacksgeneralen Sebastian Crona tackar för sig efter fem säsonger i klubben. 97 tävlingsmatcher blev det totalt för Sebastian som värvades från Öster inför säsongen 2018.

– Jag skulle vilja passa på att tacka alla, supportrar och Green Machine som har stöttat mig och föreningen i ur och skur. Jag är otroligt tacksam för att jag har fått bära den gröna eleganta tröjan. Allt gott har ett slut. Lycka till i framtiden, säger Sebastian Crona till den officiella hemsidan.

Det är vi som ska tacka dig, Crona.

Värdefull rutin och klubbhjärtat kommer vi definitivt sakna. Det var väldigt längesen vi hade en spelartrupp där den meste spelaren knappt nått upp till 55 spelade matcher.

Danne Strandsäter är den meste nu. Pappan i laget.

# # # #

Lite i skymundan har klubben gjort klart med en ny huvudtränare i spanjoren Andres Garcia. 38-åringen kommer närmast från en assisterande roll i norska Raufoss (norska andra ligan) men har även varit huvudtränare i Orense SC i Ecuador.

Ingen högoddsare på att det skulle bli just en spanjor och vi får väl anta att den andre Garcia (ja ni fattar) har fått säga ett ord om det här valet.

Extra kuligt är det att Garcia 2 så sent som i december kritade på ett treårskontrakt med Raufoss som assisterande tränare till… Jörgen Wålemark. Den twisten är ju för härlig.

Viktigt 1: Alla i ledarstaben är på plats direkt. Skönt.

Viktigt 2: Alla vet förhoppningsvis sina roller.

Garcia x 2 nu alltså på bänken.

Men! Vad är det för presentationer vi sysslar med nuförtiden? Den tyngsta posten i vår verksamhet och vi orkar inte ens få till en intervju. Med tanke på att det här har varit klart minst en vecka och att Andres har varit i staden under vecken så undrar man verkligen. Vi kan inte beskylla klubben för att slå på den stora trumman längre.

# # # #

Trettonhelgerna ska ju vara lugna helger men idag har det verkligen briserat på Odensberg. Ledarstaben deluxe kommer i år även ha tjänsten Transition Coach och den rollen kommer Daniel Culha ha. Faktiskt en spännande roll och något vi verkligen har saknat. Det man hoppas är att vi får kontinuitet och förhoppningsvis kan detta gynna oss framöver.

# # # #

Det spanska temat i klubben gör att Alex Portillo följer oss ännu mer i sociala medier.

# # # #

Är det helt omöjligt att få ”låna” hem Elias Nordström?

# # # #

Tyst kring Edin och det mesta pekar väl på att han inte erbjuds något kontrakt här. Det surras till och med lite om en återkomst till GAIS. Det vill man ju faktiskt inte se.

# # # #

Francisco Marmolejo Mancilla vill förmodligen ta upp målvaktskampen med Alex nu.

# # # #

All in på Peter G nu!

# # # #

Kocken! Sorgligt när gamla hjältar lämnar oss. För mig har Rolf ”Kocken” Andersson varit ett namn man bara har hört talas om. Skrönor vid någon söndagsmiddag hemma hos farfar eller när man läst om Södras 70-tal. Man hade bra gärna fått uppleva ”Kocken” lira boll på Vallen. När sajten rullade på som mest hade jag ett besök hos ”Kocken” på Öland högt på listan men det rann tyvärr ut i sanden. Han fanns heller inte med när 69-laget hyllades under en match 2009.

Vill man veta mer om ”Kocken” eller något annat så är det bara att hugga tag i Lasse Åkerberg som i P4 dagen efter ”Kockens” bortgång fick prata minnen om just ”Kocken”. Där fick vi en gång för alla veta att texten till ”Det spelades bättre boll” med Torsson faktiskt har ett sakfel i texten. Janne Nordström och ”Kocken” spelade aldrig ihop mot Grimsås!

Och ännu en liten pärla var att ingen i laget kallade honom för just ”Kocken”. Där var det betydligt roligare att säga ”Hörru Rolf”. Efter något år i Stockholm så var ”Kockens” dialekt mer likt en tvättäkta söderkis än en som kom från Oskarshamn.

 

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen