Est.2007

Tre raka segrar på Vångavallen

Örgryte vann, Västerås vann, Norrby och Österstund tog poäng. Nu ligger pressen på oss att leverera i jakten på att undvika de sista fyra platserna.

Superettan levererar, på gott och ont. När J-Södra kliver ut på Vångavallens knappt klippta gräsmatta så återstår det sex matcher av den här serien. 18 pinnar att kämpa för och frågan är om det räcker att nå upp till 36 pinnar för att vara säker i år? J-Södra står på 27 och är inför matchen på kvalplats. Det positiva är att fler lag är inblandade och faktum är att vår trend är avsevärt bättre än tex Utsikten, Norrby och Västerås. Vi får hoppas att det här förbaskade landslagsuppehållet inte förstörde formen.

Trelleborg borta är aldrig enkelt men faktum är att vi vunnit de tre senaste matcherna på Vångavallen. Ifjol vann vi i den sista omgången men då hade blåtröjorna inget att spela för. I år är det med i racet om en allsvensk biljett. Det kommer bli tufft, oerhört tufft men visst har vi chansen. TFF är absolut ingen omöjlighet. Om allt klaffar vill säga.

Om vi gör en tabell från omgång 17 till 24 så skulle serien se ut såhär:

1: Brommapojkarna, 24p
2: Halmstad, 16p
3: Öster, 14p
4: J-Södra, 14p
5: Östersund, 13p
6: Brage, 11p
7: Örgryte, 11p
8: Trelleborg, 11p
9: Skövde, 11p
10: Landskrona, 11p
11: Norrby, 9p
12: Örebro, 8p
13: AFC Eskilstuna, 7p
14: Västerås, 7p
15: Dalkurd, 6p
16: Utsikten, 5p

Utsikten gör en katastrofhöst. Eller kanske mer: De gjorde en alldeles för bra vårsäsong.
Av de lagen som kämpar i botten så är faktiskt VI som går bäst, åtminstone fram till förra omgången. Vi ska också vet att vi låg näst sist vid omgång 16.

Trelleborg är upphaussade nu men de har varit fullt ”normala” och ”bara” plockat 11 pinnar på de senaste åtta omgångarna. Tre mindre än oss.

NOTERBART

# # Enligt JP så saknades Adrian Edqvist, Mohammad Fazal, Assad Al Hamlawi, Erik Johansson och Kevin Rodeblad Lowe under söndagens träning.

# # Henry Offia och Nicolas Mortensen är främsta målskyttar hos Trelleborg med 10 mål vardera.

# # Båda lagen är helt utan avstängda spelare. I Södra är följande spelare i farozonen för avstängning: Assad Al Hamlawi, Adam Ben Lamin, Adrian Edqvist, Sebastian Crona och Robin Book.

# # J-Södra har vunnit de tre senaste matcherna på Vångavallen. Ifjol blev det en 3-1 seger och räddat kontrakt i sista omgången. 2020 vann vi med 2-0 och 2019 vann vi med 3-2.

Samtliga inbördes möten i seriespelet mot Trelleborg hittar ni här

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen