Mot alla odds

0
53

Superettan rullar vidare med omgång 24 med start under lördagen. För J-Södras del väntar säsongens största överraskning, Brommapojkarna, som är på väg att göra det ”omöjliga” igen. Med sju omgångar kvar är talangfabriken på en allsvensk direktplats och har sju poäng ner till jagande Brage. Det lutar åt att det ska spelas allsvensk fotboll på Grimsta igen.

Lite ombytta roller skulle man kunna säga. Att BP skulle mäkta med att vara ett av seriens bästa lag redan i år var knappast någon som trodde, ens i sin livligaste fantasi. Men faktum är att Superettan är en serie där det allt som oftast skräller till i toppskiktet. Mjällby och Värnamo har redan gått rakt igenom serien och nu är alltså BP på väg att göra samma resa. Otroligt!

Christer Mattiasson har coachat BP under två säsonger och är på väg att ta sig upp till allsvenskan på två säsonger. Den gamle allsvenska skyttekungen har gjort en imponerande resa med ett lag som egentligen inte sticker ut på något sätt.

Vårens match uppe på Grimsta slutade med hemmaseger 2-1 trots att J-Södra ledde matchen fram till minut 73.

Oscar Pettersson toppar lagets interna skytteliga med 10 fullträffar såhär långt och skuggas av den ”gamle” skyttekungen Nikola Vasic som gjort ett mål färre.

Laget har dock lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson avstängd.

Samtliga seriematcher mot BP hittar ni här

 

Lämna ett svar