Al Hamlawis första mål räddade poängen

J-Södra fick med sig en poäng från kvällens drabbning mot Norrby på Borås Arena. Hemmalaget dominerade kraftigt under den andra halvleken och Anton Wedes 1-0 i den 80:e minuten såg ut att bli matchavgörande. Då klev HIF-lånet Assad Al Hamlawi fram och nickade in bollen i mål efter en hörna från Daniel Ljung. På tilläggstid hade sedan Daniel Strandsäter en jättechans att bli matchhjälte men Anton Cajtoft gjorde en svettig räddning. 1-1 och en poäng i jakten på säker mark.

Inte ens 600 åskådare hade letat sig till hettan på Borås Arena. Merparten av dessa kom säkert från Jönköping. Med total dominans på läktarhåll så började vi matchen starkt och Marko Nikolic fick en jättemöjlighet redan efter ett par minuter men Anton Cajtoft var ”Anton Cajtoft bra” och räddade.

Det var tätt och tufft i närkamperna och gamla lagkompisarna Sebastian Crona och Perparim Beqaj hade en hel del dueller matchen igenom. Båda fick varsin varning i efterdyningarna av första halvlek sedan Al Hamlawi gått in extra hårt i en duell precis i slutsekunderna av halvleken. Även Al Hamlawi fick en varning där.

0-0 i paus och det oavgjorda resultatet var väl tämligen rättvist. Norrby satte dock gasen i botten direkt i andra halvlek och J-Södra fick bara försvara sig. Felix Jakobsson gjorde bland annat en frilägesräddning men kunde till slut inte stå emot Norrbypressen. Anton Wede höll sig framme i straffområdet och vände och sköt in ledningsmålet med dryga kvarten kvar.

1-0 kändes kassaskåpssäker men J-Södra fick med sig en hörna och den hörnan förvaltade man på bästa sätt. Danne Ljung slog den perfekt och Al Hamlawi var högst av alla och nickade in bollen i mål.

I matchens sista stund hade Daniel Strandsäter ett jätteläge men Anton Cajtoft kom ut och gjorde en strålande räddning.

Noterbart

### En hyfsad första halvlek men vad höll vi på med under den andra? Vi tillät Norrby diktera allt ute på planen. Det skulle vara intressant att höra och veta vad som sades i paus.

### Första målet i Södratröjan för HIF-lånet. Betyder säkert en hel del och kan vi utnyttja hans styrka i boxen, hans huvudspel så kanske det kan bli bra nångång.

### I frysboxen 1: Elias Nordström. 25 minuter mot ÖIS, 18 mot HBK och sedan NOLL mot Östersund och Norrby.

### Sebastian Crona drog på sig sitt tredje gula kort och är därmed avstängd mot Dalkurd i nästa omgång.

### I frysboxen 2: Edin Hamidovic. Han fick åtta minuter ikväll. Han satt på läktaren senast.

### Arvid Eriksson fortsätter att imponera. Ikväll dessutom nästan målskytt efter ett fräsande skott i första halvlek men Cajtoft (såklart) var tvungen att rädda. Arvid fick kliva av i mitten av andra halvlek men hoppas verkligen han kan spela på lördag.

Matchfakta

1-0 (80) Anton Wede
1-1 (87) Assad Al Hamlawi

Varningar: NOR: Perparim Beqaj (46)  JÖN: Malkolm Moënza (42) Sebastian Crona (46) Assad Al Hamlawi (46) Fredric Fendrich (95)

Publik: 598

Domare: Per Melin

Laget:

Felix Jakobsson – Arvid Eriksson (66), Sebastian Crona, Marcus Degerlund – Adrian Edqvist (72), Fredric Fendrich, Anas Al Asbahi (66), Malkolm Moënza (72) – Junes Barny (82) – Assad Al Hamlawi, Marko Nikolic

Inhoppare:

Youssouf Assogba (66)
Daniel Ljung (66)
Daniel Strandsäter (72)
Mohammad Fazal (72)
Edin Hamidovic (82)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen