Livsnödvändig seger i jumbomötet

0
38

J-Södra tog säsongens blott tredje skalp när man hemmabesegrade jumbon Östersunds FK med 1-0. Robin Book stod för det matchavgörande målet redan i den tredje minuten efter ett högerinlägg av Adrian Edqvist. Tre poäng och säsongens andra hemmaseger var ett faktum.

Det var två lag med usel form som kom till spel denna tidiga söndag. J-Södra kom från en tung 0-3 torsk på Örjans Vall och inte ett enda avslut i matchen och gästerna från Östersund förlorade hemma mot Utsikten med samma siffror. Det märktes också att det var två lag utan självförtroende. J-Södra var minst svaga och vann den här matchen rättvist men av det blir något mer än ett litet sprattel återstår att se. Norrby borta härnäst och sedan Dalkurd hemma är två matcher vi måste ta poäng i, helst vinna.

Robin Book är nästan alltid bra, när vi vinner matcher. Då förstår alla hur hans säsong har varit. Idag gjorde han mål och sprang också mer än de tidigare matcherna. Självklart fick han en väldigt onödig varning i andra halvlek för protest och missar därmed Norrbymatchen. Missar gör också Adam Ben Lamin som drog på sig sitt sjätte gula kort.

Östersund hade inte mycket att komma med och kommer att spela i norrettan nästa säsong. Om nu inte Daniel Kindberg får loss några miljoner. Kindberg var på plats och såg sitt ÖFK uppträda som en jumbo gör. Det känns som att luften har gått ur redan.

En seger förändrar dock inte så mycket i tabellen så det gäller att vinna, vinna matcher för att ett rejält lyft ska komma. Vi kanske är på väg uppåt. Eller så faller vi som en pannkaka i Borås nästa vecka. Man vet aldrig var man har årets Jönköpings Södra.

Efter 0-3 förlusten senast blev det fyra byten i elvan. Unge Arvid Eriksson fick spela sin första match från start och skötte sig alldeles utmärkt matchen igenom. Jag tycker också att Sebastian Crona blev bättre och tog mer ansvar i backlinjen och en Crona som blir mer delaktig både i spel och i snack är bra för oss.

Mohammad Fazal och Edin Hamidovic tränade för fullt igår men båda saknades idag och ingen visste riktigt varför. Rykten började surra direkt att Edin är på väg bort nu när fönstret öppnar.

Noterbart

### Robin Book är nu främsta målskytt i laget efter sitt fjärde mål idag. Han är nu uppe i 11 fullträffar sedan han kom till klubben ifjol.

### Knappt över 2000 åskådare idag och juli månad är ingen toppen månad för kassörerna. Att vi sladdar i tabellen och förlorar matcher gör väl saken till.

### Under Patric Jildefalks ledning hade vi knappt en fulltalig stab men nu kryllar det av ledare på bänken. Undra om någon vet vad alla har för funktion? Det har nästan varit ett nytt ansikte för varje match och idag dök det upp ett till som ingen kände igen. VI hoppas på en utförlig presentation av alla på hemsidan under veckan.

### Att Elias Nordström hamnar utanför elvan gång efter annan är ett mysterium. Också med tanke på hur svaga vi varit.

### Fredric Fendrichs återkomst i laget är en injektion av rang. Bara det att vi har någon som skäller ut motspelare som skadar våra egna är värt allt. En kapten med känslor och hjärta.

### Tyst kring vad som händer med Assogba vars lån tar slut den 31 juli. Antar väl att han inte blir kvar längre än så då.

### Klockan 21:00 ikväll lottas den andra omgången av Svenska Cupen efter EM matchen Belgien-Island och det hela kan ses på fotbollskanalen eller CMorePlay. J-Södra kommer ställas mot lag från SDF-nord vilket innebär att vi inte kan ställas mot våra lokala klubbar HFF och IK Tord. Har vi otur med lotten blir det en tripp till Luleå… Se all info om cupen här.

Matchfakta

1-0 (3) Robin Book

Varningar: JÖN: Adam Ben Lamin (43) Robin Book (82)  ÖFK: Uche Sabastine (27) Kevin Jablinski (43) Jordan Attah Kadiri (83)

Publik: 2.017

Domare: Magnus Lindgren

Laget:

Felix Jakobsson – Adam Ben Lamin, Sebastian Crona, Arvid Eriksson – Malkolm Moënza, Anas Al Asbahi, Junes Barny (71), Fredric Fendrich, Adrian Edqvist (79) – Robin Book (88), Marko Nikolic

Inhoppare:

Daniel Ljung (71)
Yussouf Assogba (79)
Assad Al Hamlawi (88)

Lämna ett svar