Drömgränsen, chocken & vattenflaskan

Fyra omgångar kvar innan vi vet hur allting slutar. Som sig bör är det högst oklart vilka lag som åker ut direkt, vilka som får en livlina och vilka som tar klivet upp. Det här blir en pärs hela vägen till november.

1-1 hemma mot ett toppjagande Brage kanske är ”bra” men jag tror att alla som var på matchen var besvikna över en poäng. Den här matchen borde vi vunnit men vi har svårt att behålla skärpan under hela matchen. Det dippas och det brister i spelet. Första halvlek var klart bäst och så har det varit mestadels i år. Andra halvan är sämre och energin/orken finns inte riktigt där. Kanske borde vi göra något byte tidigare?

En poäng kan ju vara skillnaden när vi ska summera säsongen men den här omgången gick det mest emot oss. När till och med Dalkurd vinner så fattar man hur jävlig den här serien är. Att Örgryte vänder ett tvåmålsunderläge borta mot HBK så fattar man hur jävlig den här serien är. Chocken i Halmstad var inte bara chockerade för alla HBK fans. Det suckades på Vallen också.

Att vi dessutom stöter på just Örgryte i nästa omgång är kittlande. Eller ångestladdat. Sexpoängsmatch har väl aldrig varit mer än rätt att säga om den matchen.

Två avstängningar till nästa match och två mittbackar. Dessutom är vi utan vår tränare som kastade en vattenflaska i backen efter turbulensen i första halvlek. Sånt får man inte göra i svensk fotboll.

Varningskaoset. Jag lider med Sebastian Crona som får en varning i den där situationen som uppstår efter hans duell med Brages Ferhad Ayaz. I eterspelet så får även Adam Ben Lamin ett kort efter ett gruff med Jonathan Tamimi. Domare Aganovic viftade lite hur som helst där och hade nog gärna varnat hela Södrabänken också. Hursomhelst. Två avstängningar till nästa match och två mittbackar. Dessutom är vi utan vår tränare som kastade en vattenflaska i backen efter turbulensen i första halvlek. Sånt får man inte göra i svensk fotboll.

Jag gillar passionerade ledare men årets J-Södra tar nog priset. Det skriks och gapas på vår bänk efter varje situation. Jag tycker inte det är passionerat. I JP efter matchen säger vår tränare att han ville skydda sina spelare. Det får han svårt att göra på Gamla Ullevi eftersom han inte får coacha laget där. Att lägga så mycket energi på domslut match efter match påverka laget negativt.

# # # # #

498 matcher. Fredric Fendrich är på väg mot drömgränsen 500 tävlingsmatcher för Jönköpings Södra. Det är väl mycket som talar för att den här säsongen blir Kaptenens sista för klubben och kanske får han sin blomsterkvast i samband med Norrbymatchen. Vi lär återkomma i ämnet. Ett inhopp i den 94:e minuten blev det mot Brage och därmed 498 matcher.

Noterbart

# # Robin Book hade mått bra av att börja på bänken. Att få komma in pigg och fräsch i minut 60 typ. Bristen på anfallsspelare är monumentalt. Vad hände med Helsingborgslånet?

# # Alexander Nilsson borde vara prio att försöka behålla till nästa säsong. Prio.

# # Samuel Adrian hade smakat mumma att bygga laget kring också. Det blir säkert tuffare att fixa.

# # Två tredjedelar av mittlåset borta mot ÖIS. Niklas Dahlström och Arvid Eriksson är givna då och jag hade nog valt att dra ner Samuel Adrian från mittfältet. Visst vore det läge att köra Anton Thorsson från start.

 

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen