Gamla Ullevi, tweeten & jokern

0
321

Kvällen före ödesmatch 1 av 4. ÖIS borta. På Gamla Ullevi. Höst. Eventuellt regn. Allt vi ber er om är att vinna.

Vi kan börja med att ge BP en, eller ett par, ryggdunkar efter komfortabla 0-3 på Borås Arena tidigare idag. Norrby har problem och verkar vara fastkörda som ett av fyra lag som vi måsta ha bakom oss. Inför ÖIS-matchen har vi tre poäng tillgodo och då förstår alla vad en trepoängare betyder imorgon.

Veckans tweet

– J-Södras klubbchef har tankar om den lokala journalistiken. På gott och ont.

# # # # #

Fotbollskanalen gjorde en artikel på J-Södra har använt en coach som inte har UEFA-Pro licens och vi verkar bara tycka att vi kan stå över reglementet. J-Södra idag sköts på ett oerhört konstigt sett. Att alla frågor tas om hand av en klubbchef som stenhårt tror att vi minsann har vetat om alla regler men ändå skiter i dom och definitivt vet att vi kan betala både böterna utan problem. Jisses.

Var är vår ordförande? Hur kan Jönköpings Södra IF hela, hela tiden hamna i dessa situationer? Den där ”gentlemannaklubben” som Jimmy Thelin ”införde” finns inte längre. Vi beter oss värre och värre och vårt rykte i fotbolls Sverige fläckas ner mer och mer. Man skäms.

Efter den här säsongen hoppas jag att det blir en städning på de högre posterna i vår förening. Det är väldigt tydligt att det behövs.

Det är upp till varje enskild medlem att göra sin röst hörd nu. Vi måste agera.

# # # # #

Jag läste JP’s artikel om Assad Al Hamlawi men fattar verkligen inte varför han inte får en plats på bänken. Så dålig är han inte. Laguttagningarna är fortfarande som en lottodragning. Iallafall vilka som skall börja på bänken. Al Hamlawi borde vara den där jokern att slänga in när det står 1-1 i minut 70. Just do it.

# # # # #

Alexander Nilsson har varit vår bästa spelare i år. Om nu Junes Barny är mannen som skall bygga nästa års lag så är det den pusselbiten han ska lösa först.

# # # # #

Crona avstängd och Fidde på bänken? Då är Book kaptenen på Gamla Ullevi. Gå i bräschen nu Booken.

# # # # #

Mållöst på Gamla Ullevi ifjol mot ÖIS och vi får gå tillbaka till säsongen 2018 för att hitta en bortaseger. Då vann vi med 2-1 efter mål av Alexander Jallow och Amir Al-Ammari.

# # # # #

Ingen Oscar som coachar utan nu blir det de femtioelva andra coacherna som får kliva fram. Maken till ledarstab har vi nog aldrig sett i föreningens hundrade historia.

# # # # #

Örgryte borta, Norrby hemma, Dalkurd borta och Örebro hemma. Den avslutningen skojar man inte bort.

Något man heller inte skojar bort är att vårt publiksnitt på ”Vallen” ligger på 1810 åskådare. Så lågt har det inte varit sedan 2008 (om vi bortser från pandemisäsongerna 2020 och 2021)

# # # # #

Har drömt mardrömmar om Nicklas Bärkroth i veckan. Två mål och mannen bakom den makalösa vändningen på Örjans Vall. Fortfarande är det ett stort mysterium hur ÖIS kunde vända den där matchen. Hände det ens på riktigt? En Bärkroth i form ville vi inte ha inför söndagens match. Ta honom. Gör nått.

# # # # #

Till sist.

Vinn.

Snälla.

Lämna ett svar