Den svåra vägen

J-Södra har efter diverse turer äntligen bestämt inriktning gällande sitt herrlag. Patric Jildefalk kommer den här säsongen få använda sina engelska kunskaper och hitta ett samarbete med två utländska tränare. Hur klubben kom fram till att välja den något svåra vägen är det ingen som vet utom den innersta sportsliga kretsen.

Och med ”svåra” menar jag att det oftast tar tid innan personen kommer in i svensk fotboll, staden och allt runt omkring. Det hade naturligtvis varit ”enklare” med en inhemsk tränare.

Patric Jildefalks tid i klubben har varit ifrågasatt och efter den nattsvarta höstsäsongen så fanns det rop på avgång från flera håll. Klubbledningen svarade egentligen inte men tystnaden gick väl ut på att allt var bra. Ja, utom tabellplaceringen då.

Efter drygt två månader så har man äntligen hittat hela sin tränarstab någonstans ute i Europa.

Första tanken var väl att det här kommer inte bli bra. J-Södra som klubb har inte värvat hit utländska tränare i hög grad förutom under en svunnen tid då nästan alla tränare i landet kom från Ungern, Tyskland eller England.

Det är ju inte den enklaste vägen att gå när man ska tillsätta sin stab. Nu vet vi inte alla fakta kring det och det kanske finns en naturlig koppling till Patric eller till Jönköping.

Tiden är såklart något som är negativt. När kommer de finnas på plats? Enligt tidigare intervjuer i Jönköpings Posten så ska målvaktstränaren komma in ”senare i vår”. När den assisterande tränaren är här vet vi inget om.

J-Södra anno 2022 blir en fortsättning på Patric Jildefalks fotboll. Det är han som lägger upp riktlinjerna, spelidén och träningarna. Allt kommer förmodligen se likadant ut framöver.

Sebastian Lagrell berättar till JP att man hade 40 (!) namn på listan kring assisterande tränare och känslan är att man har fått många nej tack på vägen.

Noterbart också att båda dessa herrar är igång i sina klubbar i Europa. Lite konstigt att kontraktsbundna tränare kommer upp på en sådan lista. Prio borde varit att få in en person i ett tidigt skede och med tanke på att alla andra lag i landet lyckats sätta sina staber så borde vi kunnat lösa det.

######

Vi får såklart ge detta chansen och hoppas att det blir det bästa för Jönköpings Södra.

######

I övrigt så har hela försäsongen skett i tystnad. Inga spelarintervjuer, inga tränarintervjuer och heller inga som helst kommentarer från den sportsliga ledningen eller från vår styrelse.

Efter den turbulenta hösten och de många frågetecken som har funnits så är det en svaghetstecken att man inte behagar att kommunicera något till sina supporters.

######

Värnamomatchen är inte mycket att säga om. Värnamo är ett bättre fotbollslag och de ligger betydligt längre fram än vad vi gör. Imorgon väntar nykomlingen Skövde AIK på Jordbron och där får vi en fingervisning av hur vi står oss. Även att det är försäsong så blir allting mycket enklare om man vinner fotbollsmatcher.

Så. Ut och vinn.

Och till sist….

# Ska det vara en omöjlighet att presentera en matchtrupp kvällen innan match?

# Vad hände med medlemskampanjen? J-Södra fyller 100 år och vi borde redan nu dubblat medlemsantalet. Var finns kreativiteten? Hade vi inte en anställd som skötte sociala medier? Jag hatar att göra jämförelse med hockeyn och HV 71 men deras kampanj för att bli medlem gav dom en medlemsantal över 7000. Vi borde/ska kunna dubbla våra dryga 1000.

# Är det bara jag som tycker vi har tagit flera kliv tillbaka när det gäller…allt? Finns det något driv kvar i föreningen eller vad händer med visionerna? Det är inte bara Green Machine som ska leverera match efter match.

# Anfallaren?

Kommentera

  1. Bra skrivet utav en grym skribent. Du fick med det mesta och tycker precis som du att allt är märkligt. Kommer dock alltid vara grön vart vi än och hur vi spelar.

  2. Har föreslagit flera jubileums kampanjer till Södra men aldrig fått någon återkoppling. Känns lite konstigt när man efterfrågat förslag.

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen