Säsongens första match

0
306

Efter två veckors träning är det så dags för säsongens första match. IFK Värnamo står för motståndet på Ljussevekas konstgräsplan och för er som inte är på plats går matchen att ses om man prenumerera på JP/Jnytt.

Det är alltid spänning i luften när bollen äntligen ska sparkas under matchform. Att det är just mot IFK Värnamo brukar inte betyda så värst mycket men nu är plötsligt alla blickar på Therns gäng och deras debutår i högsta serien. Inspirerande för Jildefalks mannar att möta laget man blev nollade av ifjol.

Tyvärr får vi klara oss utan nyförvärven Adnan Maric och Henrik Löfkvist som har en bit kvar innan de släpps ut i matchspel. Däremot får vi se två provspelare, högervingen Hampus Ferhm, samt den ivorianske mittbacken Mohamed Akandji.

IFK Värnamo presenterade häromdagen sitt senast ”nyförvärv” i AIK-lånet Robin Tihi. Tihi var ifjol utlånad till AFC Eskilstuna men nu blir det allsvenskan och IFK Värnamo och han gör sin första match för Värnamo under lördagen.

Kim Hellberg tränar IFK Värnamo:

– Det ska bli jättekul att möta J-Södra. När vi spelar match så här tidigt blir det egentligen en förlängd träning. Vi kommer att ha en ganska liten trupp till matchen. De som är med är de som är längst fram fysiskt och som har varit med under längst tid, säger Kim Hellberg till Värnamo Nyheter.

Södratränaren Patric Jildefalk till Jönköpings Posten:

– Alla ska få spela är målet och det kanske är en spelare som får spela mer än 45 minuter. Vi har tränat väldigt hårt här i två veckor så jag vill inte bränna ut spelarna i match så här tidigt.

Noterbart…

## Värnamo vann båda mötena ifjol. 3-0 på Vapenvallen följdes upp av 2-0 hemma på Finnvedsvallen.

## Patric Jildefalk har fått hjälp av en tillfällig lösning under träningsveckan. Förre akademitränaren William Bergdahl stöttar och finns med nere i Värnamo.

## Marko Nikolic finns på skadelistan och missar säsongens första träningsmatch.

## Värnamo saknar Edvin Becirovic samt Francis de Vires.

Matchstart kl 13:00 och matchen sänds på JP.se

Lämna ett svar