Så många frågetecken

Jul och nyårshelgen är avklarade och nu väntar vi bara på att fotbollssäsongen ska dra igång. J-Södra anno 2022 känns i skrivande stund som ett stort frågetecken. Tystnaden från klubben ekar och jag tror faktiskt inte det har varit så här tyst om klubben på väldigt länge. Det mediala intresset känns närapå obefintligt och det kan bero på att ”vi” inte vill synas och att det inte finns någon i klubben som vill ta orda.

Säsongen 2021 blev inte alls som vi tänkta oss. Särskilt inte efter att poängen ramlade in som dom gjorde under våren. När allt kom ikapp oss så föll vi tungt under sommaren och hösten. Elva raka matcher utan seger kändes rejält i Södrahjärtat. Det borde inte varit någon som tyckte att avgångsropen kom efter den utvecklingen. Där är väl ändå sunt att supportrar bryr sig om sin klubb.

Patric Jildefalk kan man tycka mycket om. Hans första år som chefstränare på herrseniornivå. Jag tycker han fick en jävligt tuff uppgift att som ung, oerfaren huvudtränare dessutom få två oerfarna ledare vid sin sida. Efter våren blev de dessutom en man mindre sedan ungdomsakademin brakades loss under våren.

Tillsättningar av ledare har varit för dåligt helt enkelt. J-Södra gjorde det ”enkelt” för sig och flyttade upp sina två ungdomstränare samtidigt som dessa två skulle dubbla sitt arbete. Jag tror alla förstår att det var dömt att misslyckas på förhand.

”Nödlösningar” är sällan de bästa besluten för en elitförening.

Nu i januari 2022 har det inte hänt något på ledarsidan. Patric Jildefalk står lika ensam nu som då. Letar vi tränare? Är vi nöjda med det vi har? Ingen vet.

På medlemsmötet berättade ledningen att träningen skulle dra igång den 10 januari men nu är den framflyttad en vecka och vad det beror på vet vi inte. Det finns ingen kommunikation kring det. På fredag återsamlas laget och kommande måndag sätter träningen igång.

På samma medlemsmöte var man noga att påpeka att vi skulle vänta med frågor och svar kring säsongen som varit efter den utvärdering som de skulle göra. Som medlem är man givetvis väldigt intresserad av vad man kom fram till. Och framförallt vad ska vi göra för att bli bättre.

En ny assisterande tränare måste in. En målvaktstränare måste in. Det är självklart.

Har spelarna förtroende för sin tränare är en annan fråga som åtminstone ledningen borde utreda. Eller den måste utredas.

#####

Junes Barny är en annan het potatis. Dubbla roller är sällan bra. Det blir mindre bra när egentligen ingen vet vilka roller han har. Vad jag vet så är han med och bygger det kommande laget. GAIS-värvningarna är väl Junes. Är han ansvarig för värvningar så kan man ju deklarera det. Hyschandet i den frågan blir ju problematisk med tanke på att han även ska spela.

#####

Jag har fortfarande inte släppt Jesper Svensson. Nu när vi vet att hans ersättare är Malkolm Moenza så blir jag väldigt tveksam. Moenza har haft två tunga fotbollsår bakom sig, ramlat ur Superettan två år i rad med först Dalkurd och nu senast GAIS.

Jeppes status i Södra är såklart otroligt stor. Nu kanske han lägger skorna på hyllan eftersom han skulle tycka det är otänkbart att spela för en annan klubb i samma serie som Södra.

Det är så vackert att det fortfarande finns det tankesättet hos människor som mer eller mindre lever på sin fotboll. J-Södra betyder så mycket att han hellre avslutar karriären.

Tolvan borde aldrig mer få användas.

#####

Vi fyller hundra år i år. Att man i klubben inte ens funderade på att Jesper skulle få avsluta sin karriär med att få spela under jubileumsåret är ett hån.

#####

Orkar ni med ett nytt Assyriska-Gate?

Ifjol var det Simon Adjei Karlsson och Noah Shamoun och efter 2021 var blickarna på vår förre akademispelare Lucas Shlimon. Efter utmärkelsen ”årets talang” bland ettanspelarna 2021 så vore väl det självklara valet att J-Södra skulle uppvakta 18-åringen. Nu verkar det mer eller mindre klart att han väljer spel i Örebro SK i Superettan.

Nu vet vi inte hur J-Södra har agerat i det här. Ville klubben ha honom? Men att talangfulla spelare utöver det vanliga bortser från Södra är något som vi måste fånga upp. Varför?

För några år sedan var vi bäst på det här. Peter Gwargis och Amir Al-Ammari för att nämna några lysande exempel.

Varför är vi helt plötsligt inte på banan?

Varför är det ”enklare” att värva unga spelare från tex IFK Malmö än från närområdet?

Assyriska har nu tappat fyra spelare till Superettan 2022. Ingen av dessa har hamnat i J-Södra.

#####

Mittbacken Henrik Löfqvist verkar dock ”klar” för Eleganterna. 26-åringen har fått sparsamt med speltid i Kalmar FF och dessutom haft skadeproblem. Alltid vanskligt med att värva spelare med den skadehistoriken. Det känns som att vi måste ta till ”chansvärvningar”.

#####

Mikael Marqúes fick två säsonger i klubben och kommande säsong får vi istället möta honom i AFC-tröjan. Totalt blev det 22 tävlingsmatcher i klubben.

#####

Andreas Brännström till Mjällby var fan så mycket bättre än till Öster som det surrades om.

#####

Ställdes frågan till Frank om att vara kvar som målvaktstränare?

Till sist.

Bara 19 dagar kvar till säsongens första match. Mot allsvenska IFK Värnamo. Det ska vara lite historiskt såhär under det stora jubileumsåret.

Forza Södra!

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen