Tillbaka på vinnarspåret

Att förlora två möten mot Öster under säsongen hade aldrig varit okej. Idag krigade Eleganterna till sig en efterlängtad trepoängare efter en händelserik match med 2-1 som slutresultat. Det var kamp och kämpande hela vägen in till minut 96 och vi kunde äntligen vinna en match igen.

Efter tre raka torsk var det verkligen dags att börja vinna en match igen. Det började dock oroväckande illa. Öster fick göra lite som dom ville och när vi fick bollen ville vi bara skicka bort den. Gärna till en motspelare. Nyförvärvet Junes Barny behandlade bollen bäst i Södra men annars gick det mest suckar över passningsspelet och slarvet under framförallt inledningen av matchen.

Efter halvtimmen spelad fick vi frispark sedan Fredric Fendrich fällts ute till vänster om straffområdet och den chansen tog frisparkskungen Jesper Svensson hand om. Med ett distinkt skott så letar sig bollen in bakom Mattias Nilsson i Östermålet och 1-0 är ett faktum.

Avslutningen av halveken blir dramatisk. Efter en Österhörna på tilläggstid blockar Fredric Fendrich ett skott med armarna över huvudet och en solklar straff och dessutom kaptenens andra gula kort och han får därmed lämna planen. Öster skickar fram Oliver Silverholt men hans straff räddas av giganten Frank Pettersson som väljer rätt hörn.

1-0 i pausledning men en hel del att fundera över för J-Södra.

Med en gubbe mer på planen så blir ändå spelet avvaktande och J-Södra har inga större problem att freda sig. Det blir också fina kontringsläge för framförallt Eric Omondi. I minut 70 så kapar Östers mittback Mattis Adolfsson både boll och Robin Book våldsamt och får ett direkt rött kort av domare Aganovic.

Mer öppet spel och det viktiga 2-0 kommer i 75:e minuten efter ett vackert anfall. Junes Barny driver upp anfallet och hans passning hittar ut till Adrian Edqvist som i sin tur frispelar Robin Book som via målvakten skjuter in 2-0.

Därefter har J-Södra faktiskt chanser att definitivt punktera den här matchen men det ville sig inte. Därför blev det såklart ett reduceringsmål av Öster precis när klockan hade tickat över 90 spelade minuter. Nicola Mortensen kan väldigt enkelt nicka in bollen och tre, fyra gröntröjor tittar på. Det skulle alltså bli nerv in i det sista.

Sex tilläggsminuter att jobba på för Öster men någon rejäl målchans får de inte utan Södra kan hålla undan till tre sköna, väldigt sköna, poäng.

Junes Barny Foto: PeaX Svensson

NOTERBART

## Östers tränare Denis Velic tillbringade merparten av tiden med att snacka med fjärdedomaren.

## Heta känslor och tuffa strider och det kändes som att Öster mest tjänade på det under första halvan av matchen. De fick iallafall domsluten med sig då.

## Fem gula kort och två röda kort. Jag kan väl tycka att vi fick några kort för mycket men de två röda är inget att säga om.

## Junes Barny kommer betyda mycket. Fin passningsfot och låg också bakom 2-0 målet.

## Väldigt tveksam till att vi helt plötsligt ska spela trebackslinje med vingar till höger och vänster. Idag blev det per automatik en rak fyrbackslinje efter utvisningen på Fidde och då såg det betydligt bättre ut.

## Tungt och tufft för Edin som inte har hittat rätt och såg inte alls ut att vara vän med bollen. Jag tycker dock att det är helt rätt att spela honom och han behöver känna förtroendet och vi vet vad en målskytt betyder. Det kommer.

## Adam Ben Lamin har tagit chansen och gjorde väl sin bästa match i Södratröjan.

## Robin Book förlängde sitt kontrakt i veckan och idag gjorde han det viktiga 2-0 målet. Totalt åtta poäng för Book som därmed är poängbäst i laget.

## Ingen kapten Fendrich mot GAIS alltså och vi brukar ha jävligt svårt att spela utan honom.

## Cupmatch härnäst när vi ska åka mot Västerås och spel mot Skiljebo nu på onsdag.

## Superettanmatch nummer 100 för Frankie i Södratröjan och återigen en klockren insats i målet. Han har stått på huvudet i de senaste matcherna och idag var han värd nollan men tre poäng åtminstone.

## SvFF borde ha ett bättre verktyg än deras livescore. Det har hackat under hela säsongen och man får be en bön varje gång man försöker ta sig in där. Bedrövligt.

SAJTENTRION

3: Frank Pettersson

2: Adam Ben Lamin

1: Junes Barny

MATCHFAKTA

Jönköpings Södra – Öster 2-1 (1-0)

1-0 (32) Jesper Svensson
2-0 (75) Robin Book
2-1 (91) Nicolas Mortensen

Varningar: JÖN: Fredric Fendrich (17, 45) Jesper Svensson (39) Sebastian Crona (88)  ÖIF: Nicolas Mortensen (88)

Utvisning: JÖN: Fredric Fendrich (45)  ÖIF: Mattis Adolfsson (70)

Publik: 483

Domare: Adi Aganovic

Laget:

Frank Pettersson – Adam Ben Lamin, Sebastian Crona, Marcus Degerlund – Daniel Strandsäter – Fredric Fendrich, Junes Barny (82), Jesper Svensson – Robin Book – Edin Hamidovic (61), Eric Omondi

Inhoppare: Adrian Edqvist (61) Daniel Ljung (82)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen