Chanslösa mot IFK Värnamo

0
425

J-Södra fortsätter att spela semesterfotboll och ikväll inkasserades andra raka förlusten då IFK Värnamo enkelt kunde vinna med 0-3 på Vapenvallen. Andra halvlek måste var en av de sämsta laget har presterat på många, många år.

IFK Värnamo är i toppen för att stanna. För J-Södras del ser det betydligt tyngre ut. Efter sommaruppehållet har spelet hackat betänkligt och flytsegern borta över Falkenberg räddar upp en annars bedrövlig period. Nollade för andra matchen i rad och sällan har vi sett ett så håglöst spel som vi fick se idag.

0-2 i paus kunde varit 1-4. J-Södra hade en bra chans i matchen och det var Daniel Strandsäters volleyskott som dock räddades snyggt av Värnamos målvakt Pilip Vaitsiakhovich. Gästerna hade flera bud och två av dom letades sig alltså i mål. Båda målen kom till efter hörnor och återigen såg vi ut som en hönsgård. Freddy Winsth kunde med enkelhet cykelsparka in ledningsmålet och några minuter senare hade Oscar Uddenäs prickat in 0-2. Dessutom hade just Uddenäs ett ypperligt läge att göra fler mål men då stod Frank Pettersson i vägen.

J-Södra avslutade första halvlek något bättre men 0-2 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek blev en minst sagt väldigt konstig halvlek. Värnamo spelade på resultatet och det verkade vi också göra. Vi kom knappt över mittplan och de avslut vi fick kom i slutet av matchen. Jag minns inte när jag såg ett sånt här uppträdande av ett Södralag. Det fanns ingen som ville något överhuvudtaget.

0-3 kassen var snygg och såklart ett självmål av oss. Det kunde ramlat i väg på slutet men som tur var så stannade vid 0-3.

Borlänge och Brage väntar på söndag och jag vet inte om någon förutom Brage ser fram emot den matchen.

NOTERBART

## Jonas Thern skrattade hela vägen hem till Värnamo. Han vann coachmatchen på knockout. Patric Jildefalk har en hel del att fundera över. Det finns inget i vårt spel som tyder på att vi ska tillhöra toppen, tvärtom. Ett väldigt mediokert spel där hela mittfältsspelet har havererat. Att Moustafa Zeidan saknas är självklart. Att seriens bästa mittfältare inte skulle ersättas är också ett gigantiskt misslyckande.

## Marko Nikolic är en poängspelare och ska spela högre upp i planen – inte som defensiv mittfältare. Det spelar ingen roll att vi spelare med fem forwards…

## Två nya hörnmål mot oss och vi fortsätter att släppa till hur många fasta situationer som helst. Tio hörnor mot oss ikväll. Det håller inte.

## Jeppe Svensson och Pep Beqaj drog på sig sina tredje gula kort och slipper att åka med upp till Borlänge.

## Värnamo ska ha all heder åt sin insats. De spelar efter sina resurser. Det är inte flashigt men de gör jobbet till hundra procent. Där har vi mycket att lära.

## Robin Book kommer inte alls till sin rätt. Han måste upp flera, flera nivåer.

## Edin blev bänkad i sin tredje match och inte blev det bättre. Fick spela dryga halvtimmen men gjorde inget större intryck.

## Mohammad Fazal var äntligen tillbaka efter sin skada och fick göra ett inhopp.

## Första hemmatorsken och jäklar vilken torsk det blev.

## 620 åskådare och det var väl den största belåtenheten. De flesta av dom väldigt bevsikna.

## Jeppe och Fidde fick varsin blomsterbukett innan matchen i röran inför avsparken. Tanken var god men vi är inte särskilt bra på att fixa sånt här innan match. Hur svårt ska det vara egentligen?

MATCHFAKTA

Jönköpings Södra – IFK Värnamo 0-3 (0-2)

0-1 (27) Freddy Winsth 0-2 (30) Oscar Uddenäs 0-3 (84) självmål

Varningar: JÖN: Jesper Svensson (45+3) Perparim Beqaj (73)  VÄR: Edvin Becirovic (52)

Publik: 620

Domare: Joakim Östling

Laget:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Adam Ben Lamin (63), Daniel Strandsäter – Fredric Fendrich , Daniel Ljung (75) – Robin Book, Marko Nikolic (75), Adrian Edqvist (63) – Perparim Beqaj

Inhoppare: Edin Hamidovic (63) Elias Nordström (63) Mohammad Fazal (75) Enoch Kwakwa (75)

Lämna ett svar