Förlust mot Norrby

J-Södra gjorde en slätstruken insats inomhus i Borås ikväll när laget föll mot Norrby. Matchens enda mål gjordes av Robin Strömberg i mitten av andra halvlek.

J-Södra hade nästan per omgående en målchans när man sågade sig fram på högerkanten men Enoch Kwakwas skott centralt vållade inga problem för Norrbymålvakten. Norrby får sedan en bra period i några minuter innan Södra börjar skapa chanser igen.

I minut 12 fick Södra frispark bara någon meter utanför straffområdet men Zeidan fick hela foten under bollen och skottet högt, högt över. Efter kvarten får vi en ny het målchans när Zeidan hittar ut till Edin som kommer i ett friläge till vänster men målvakten kommer ut och räddar ut till en resultatlös hörna. Kort därefter får vi frispark ute på högerkanten och där är Rodeblad Lowe högst men målvakten är åter på rätt plats och räddar.

Efter 25 minuters spel får Norrby två feta målchanser där Anton Cajtoft räddar. Provspelaren från Argentina, Ezequiel Montagna, vållade oss en del problem och ytterst nära han fick göra mål där.

Abdo Saidi var framme några minuter senare men åter är Anton Cajtoft bra med och räddar bollen i första läget och vi kan freda oss på nytt.

I slutet av halvleken får Norrby stora utrymmen när de kommer till anfall. Den nya anfallaren Oke Akpoveta gör ett fint nummer och vi räddas av ribbans överkant.

J-Södra får några chanser under halvlekens sista minuter. Edin har en bra chans men målvakten räddar och Enoch Kwakwa har en boll i utsidan av stolpen.

Det blir fyra byten i paus för Södras del.

Andra halvlek känns Norrby hetare. J-Södra sticker upp emellanåt men har svårt att etablera längre anfall. Norrby har ett par heta målchanser mot Frank Pettersson men målet ska dröja ett tag till.

Inhopparen Muhsin får ett hyfsat läge när han varit inne på planen i någon minut men målvakten räddar. Minuten senare ska Kevin Rodeblad Lowe täcka ut bollen till inspark men Robin Strömberg kommer emellan och skjuter i minimal vinkel in 1-0 till hemmalaget. Snopet!

I minut 70 får vi ett gyllene tillfälle att kvittera men Amirs skott träffar bara stolpen. Fabio Gama får göra ett inhopp med dryga tjugo minuter kvar och är spelsugen. Vi har en bra period efter Norrbys mål men inga mål.

1-0 står sig matchen ut och säsongens första förlust är ett faktum. Vi skapade tillräckligt med chanser för att göra något mål men överlag gör vi ingen bra insats. Norrby fick gott om utrymme att ta sig till anfall och vi hade svårt att etablera längre anfall. Den här typen av matcher kommer vi att få i 30 omgångar. Vi måste kunna ställa om snabbare och hitta lösningar mot väl samlade försvar. Förhoppningsvis kommer det att se bättre och bättre ut.

Edin och ”Pep” har alla förutsättningar att bli ett av seriens vassaste anfallsduo men samarbetet dem emellan är bara i startfasen. Edin hade någon chans som borde resulterat i mål.

Moustafa Zeidan ska vara spindeln bakom anfallet och kommer säkert att växla upp framöver.

Det känns som att vårt centrala mittfält består av samma typ av spelare. Jag kan sakna den där fältherren som bryter mönstret.

I försvaret fick trion Crona/Svensson/Rodeblad Lowe spela hela matchen och just nu finns knappt några alternativ. Den sistnämnde missade grovt vid deras mål men annars tycker jag att han har visat upp ett bra spel i de här två matcherna. Finns det några pengar kvar på kontot så borde en försvarsspelare vara värd att värva. Med tanke på frågetecknet på Philip Wiström.

Provspelarna blev bara en då Smajl Suljevic inte finns med i Borås. Portugisen Gilson Costa spelade en halvlek och jag vet inte om någon blev klokare. Ett snabbt beslut ska tas och frågan är om de där 45 minuterna räcker för ett kontrakt.

Fabio Gama försöker göra det bästa av situationen och fick göra sina första minuter under försäsongen. Drygt 20 minuter blev det och ska man vara elak så känns det som att vi har en sju, åtta spelartyper som Gama. Vi behöver något annat. För Gamas skull så hoppas jag att man hittar en ny klubb till honom nu när alla vet att han inte ingår i vår framtid.

Anton Cajtoft fick jobba hårt under sin halvlek och jag måste säga att det är så förbannat skönt att se ”Cajan” på planen igen. En del fina parader minns vi och det är ju speltid han behöver just nu.

Gabriel Andrén spelade med Tenhult ifjol och jagar ett a-lagskontrakt. Fick spela en halvlek mot Norrby och i vårt läge önskar jag att man gav honom ett kontrakt.

Nästa vecka går resan till Calella i Spanien för ett veckolångt träningsläger. J-Södra har förhoppningar om en träningsmatch där nere men ingenting är klart i nuläget. Precis som tidigare år åker Jönköpings Posten dit också och kommer att rapportera från lägret.

MATCHFAKTA:

Norrby – Jönköpings Södra 1-0 (0-0)

1-0 (67) Robin Strömberg

Varningar: Sebastian Crona, Frank Pettersson

Domare: Fredrik Oppong

LAGET:

Anton Cajtoft (46) – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Kevin Rodeblad Lowe – Elias Gustafson, Gilson Costa (46), Gabriel Andrén (46) – Moustafa Zeidan (72), Enoch Kwakwa (46) – Edin Hamidovic (65), Perparim Beqaj

Inhoppare: Frank Pettersson (46) Daniel Strandsäter (46) Amir Al-Ammari (46) Daniel Ljung (46) Amar Muhsin (65) Fabio Gama (72)

FÖRSÄSONGSSTATISTIK

SPELAREMATIDMÅLVAR
Jesper Svensson218000
Kevin Rodeblad Lowe218000
Elias Gustafson218000
Sebastian Crona213501
Amir Al-Ammari213500
Enoch Kwakwa213500
Perparim Beqaj213500
Edin Hamidovic212610
Moustafa Zeidan211700
Frank Pettersson29001
Anton Cajtoft29000
Daniel Ljung29000
Gabriel Andrén25410
Amar Muhsin25400
Eric Omondi14500
Daniel Strandsäter14500
Gilson Costa14500
Smajl Suljevic14500
Jetmir Haliti13600
Fabio Gama11800

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen