Ge oss ett besked

Det var han som kom från himlen, från himlen kom han ner.
Å allting som vi saknat, det kom han för att ge.
Å alla hans gåvor, å alla hans spel. Allting som vi jagat, det kom han för att ge.

Det var inte riktigt det här slutet som någon av oss önskade. För slutet känns nära, tyvärr. Den går att likna vid ångesten man hade som barn kring huruvida ens föräldrar någonsin skulle separera eller inte. Man såg hur ens klasskamraters föräldrar skilde sig, en separation från ens trygghet. De spenderade ena veckan i Taberg och andra ute i Lekeryd. En ohållbar vardag, tänkte man.

Samma ångest står jag nu med inför det faktum att Tommy Thelin kanske, högst troligt, lämnar oss. Att den dagen så småningom skulle komma var jag givetvis inställd på.  Jag är förberedd. Likt en hoarder som förbereder sig för undergången, som bunkrar upp med burkar och konserver i tusentals i väntan på dystopin.

Men hur ska vi tolka tystnaden? Varför får vi inget besked om framtiden? För min del så får Tommy gärna spela fotboll i Jönköpings Södra så länge han själv önskar. För oss som även har hjärtat i Italien, likt undertecknad, så har vi under våren bevittnat hur klubbikoner har lämnat klubbar de har hållit kärt under hela sitt liv och sin karriär. De har städats av. Där är dörren, du är inte längre önskvärd här.

Tommy förtjänar ett värdigt avslut. De har under året diskuterats huruvida han borde få mer speltid. Oavsett vart du står i den diskussionen så kan vi, hoppas jag, enas om att hans insatser i den gröna tröjan gjort att han förtjänar ett ordentligt avsked. Och med ett ordentligt avsked menar jag naturligtvis inte en tavla och en blombukett inför sista matchen.

Jönköpings Södra borde se det här som en lärdom. Tiden rinner ut för många av våra trotjänare. Under nästkommande år kommer vi att få se alltfler avsked. Det är av yttersta vikt att dessa genomförs på ett värdigt sätt. Det är viktigt för oss supportrar, för föreningen, för spelaren. Och för att dessa avsked ska bli värdiga så behöver detta presenteras i god tid. Det kräver tifoarbeten, insamlingar, mentala förberedelser och så vidare.

Tommy Thelin har snart spenderat ett helt år på bänken. Hans kontakt går ut efter säsongen. Det mesta pekar på att vi snart har sett det sista av Tommy i den gröna tröjan. Men tystnaden är total. Ge oss ett besked. För Jönköpings Södra, supportrarna och för Tommy Thelin. 

/CHRISTIAN LANTZ

Denna artikel publicerades i vårt matchprogram inför matchen mot GAIS.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen