J-Södra helt ur form

Det som länge såg så bra ut är på väg att rinna ifrån oss. Ett nytt hemmamagplask när GAIS fick med sig alla poängen efter 1-2 seger mot ett väldigt tamt hemmalag. Det här var väldigt långt ifrån allsvenskan.

Formen är som bortblåst. Det mesta går fel. Därför kanske det är aningen konstigt att det är samma manskap som får spela, match efter match. Vi kanske är nöjda med att tillhöra topp 5.

GAIS var definitivt värda segern ikväll. De borde avgjort den här matchen tidigare. Våra bärande spelare är helt ur slag förnärvarande. Spelet går på tok för långsamt och det blir bara omständigt. Vi har svårt att ändra spelet och ikväll blev det egentligen bara sämre och sämre ju längre matchen led.

Andreas Brännström är precis lika envis som Jimmy Thelin. Han håller benhårt fast i sina principer även om man skulle vilja att vi överraskade någongång. Laguttagningarna känns väldigt givna trots att vi har varit uddlösa sedan Örgryte hemma. Anfallsspelet, wingbackar, ja allt har gått i stå. Problemet är att ingen vet hur vi ska lösa knutarna. Som det känns nu är säsongen över. Jag tror inte vi kan vända det här.

Att försvarar sig mot oss är tämligen enkelt. Vårt hopp är en straff eller att Edin sätter sin/sina chanser. I övrigt är vi helt borta när det gäller att överraska motståndaren. Tränar vi ens på det?

# # #

Jag är väldigt besviken på det här. Vi har slagit på den stora trumman. Snackat allsvenskan. Det känns som att det slutar med att Degen står här i april igen. Det är ju själva faen.

# # #

Tommy Thelin fick fyra minuter plus tilläggstiden. Dessförinnan hade vi skapat typ två halvchanser i ett underläge.

Fabio Gama? Vad har hänt med honom? Inte ens i närheten av spel längre.

Enoch Kwakwa har tillfört energi när han spelar och jag kan tycka att det är konstigt att han inte är aktuell nu.

# # #

Många spelare är kanske där de egentligen ska vara. Vi kanske inte är så bra som vi vill tro.

# # #

Tre matcher återstår. Nu gäller det att nollställa sig. Göra saker enkla. Rensa huvudet. Bortamatch mot Brage i Borlänge. Där avgörs mycket. Finns karaktär att studsa tillbaka eller är vi nöjda med en topp 6 placering?

# # #

Vi överlevde fjolåret. Vi dansade en sommar. Men nu då?

# # #

Edin borde gjort något mål ikväll men precis som hela laget så saknas det något. Jag tycker hela laget ser ängsligt ut. Det finns ingen attityd kvar. Tre skott på mål ikväll. Mot GAIS.

# # #

Tips till träningen:

Låt killarna göra mål. Massor av mål. Gör något annorlunda. Stryk de vanliga träningarna nu. Det gäller att vinna nu. Till varje pris. Knyt nävarna. Visa oss, visa alla. Karaktären. Framförallt. Gör oss stolta igen.

MATCHFAKTA:

Jönköpings Södra – GAIS 1-2 (0-0)

0-1 (54) August Wängberg 0-2 (80) Paolo Marcelo 1-2 (86) Alexander Jallow, straff

Varningar: Alexander Jallow (38) Frank Pettersson (79) Daryl Smylie (88)  GAIS: Niklas Olsson (38) Marko Johansson (83) Aaaron Drinnan (97)

Utvisning: Netinho (89)

Domare: Robert Daradic

Publik: 2.886 på Stadsparksvallen

LAGET:

Frank Pettersson – Tom Siwe, Sebastian Crona (68), Jesper Svensson – Alexander Jallow, Daryl Smylie, Fredric Fendrich (62), Amir Al-Ammari (86), Jetmir Haliti – Edin Hamidovic, Jakob Olrov.

Inhoppare: Liban Abdulahi (62) Elias Gustafson (68) Tommy Thelin (86)

STATISTIK:

Avslut: 6-11
Avslut på mål: 3-6
Hörnor: 3-5
Gula kort: 3-4
Röda kort: 0-1

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen