Cuplotten föll på Torns IF

Svenska Cupens andra omgång lottades idag och för J-Södras del väntar division 1 laget Torns IF från Lund. Därmed väntar en repris från 2013 då lagen också möttes i cupens andra runda. Då blev det seger med 4-1 för J-Södra.

Ett åtråvärt (nåja) gruppspel väntar för segraren i början av 2020 så visst har den här matchen betydelse. Lotten föll alltså på division 1 laget Torns IF från Lund som i skrivande stund innehar en femteplats i söderettan.

Exakt speldatum är inte klart i skrivande stund med det blir antingen 21 eller 22 augusti och matchen spelas nere i Lund.

2013 är hittills enda gången de här lagen har stött på varandra. J-Södra drog då det längsta strået mot det dåvarande division 2 laget Torn på Lundavallen. Matchen blev händelserik med fem mål och två utvisningar. J-Södra hade en 2-1 ledning i paus efter ett straffmål av Robban Gojani och ett snyggt frisparksmål av Zourab Tsiskaridze. Efter paus satte Kenan Hajdarevic 3-1 och Oskar Olsson fastställde slutresultatet till 4-1.

Så här summerade vi matchen på sajten:

”Mats Gren hade valt en liten annan elva jämfört med seriespelet. Jesper Manns och Zourab fick spela i försvaret och succémannen senast, Robert Gojani, tog plats på det centrala mittfältet tillsammans med Michael Nanchoff. Robert Gojani gjorde matchen första mål då han på straffspark i slutet av halvleken. I samband med straffen får hemmalagets Amir Darban Khales utvisad men det skulle inte bli det sista röda kort i denna match. Tätt efter 0-1 målet kvitterar Torn genom ett skott från Niclas Lundberg. Södra och Zourab får halvlekens sista chans och frisparken skruvas runt muren och direkt in i mål.

Andra halvlek hinner knappt börja förrän Kenan Hajdarevic gör matchavgörande 1-3 på en retur. I den 78:e minuten får Michael Nanchoff syna det röda kort efter en tuff närkamp. Det blir några väl hårda ord efter duellen som till slut leder till ett rött kort för Nanchoff. Inhoppande Oskar Olsson punkterar sedan matchen genom att göra 1-4 i den 82 minuten.”

MATCHFAKTA 130821:

Torn – Jönköpings Södra 1-4 (1-2)

0-1 (41) Robert Gojani, straff 1-1 (44) Niclas Lundberg 1-2 (45) Zourab Tsiskaridze 1-3 (46) Kenan Hajdarevic 1-4 (82) Oskar Olsson

Publik: 367 på Lundavallen

LAGET:

Niklas Helgesson – Jesper Manns (46), André Calisir, Zourab Tsiskaridze, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich (73) – Viktor Nilsson, Robert Gojani, Michael Nanchoff (utv 78), Jonathan Drott – Kenan Hajdarevic (64)

Inhoppare: Jesper Svensson (46) Daryl Smylie (73) Oskar Olsson (64)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen