Supportrarna som bryr sig

Det är mitt i den svenska idyllen. Det är semestertider. Det är fotbolls VM. Det är ganska så chill för att snacka klarspråk. För oss fotbollsälskare och framförallt Södrasupporters så är det lite bubbel i magen. Det borde vara den tiden på året då man hinner stanna upp och sakta bygga upp framtidstron på det som finns där borta i horisonten. Istället handlar den här tiden om att vi kanske inte får gå på fotboll. Ångestladdade krönikor om en tid som vi inte trodde fanns. Som om inte själva fotbollen vore tillräcklig ångest. Nu ska vi vara rädda för allt runt omkring och en jävla trappa. Det är ju själva faen.

# # # #

J-Södras vårsäsong kan vi göra bokslut för. Alla inblandade verkar vara rörande överens om att den är godkänd – inte mer.

Det gör mig glad.

Det är lätt att sprattla till över två hemmasegrar mot mediokert motstånd men det gör vi inte. Våren var godkänt, inte mer. Ibland spelade vi jäkligt bra men ibland var vi usla. Syrianska borta gråter jag fortfarande över. Knappt ett halvfullt ICA på läktarna och så behåller de alla poängen. Det känns fortfarande i fotbollshjärtat.

Vi har tappat många onödiga poäng och man kan enkelt leka med siffror hit och dit men oavsett vilket så står vi där på en hedrande fjärdeplats. Godkänt var det men vi kan bättre och det kommer att krävas för nå drömmen.

# # # #

Superettan 2019 har inte varit bra. Långt därifrån. Därför är det en säsong där det finns stora, stora möjligheter att roffa åt sig en topp tre plats. Jag menar. Titta på lagen runt omkring oss. Det är inget som skrämmer, jo, möjligtvis ett pånyttfött Halmstad med Magnus Haglund som allt i allo. HBK är det enda lag som jag tyckt varit bra. Möjligen så var de bra just bara i den matchen, i premiären, mot oss. Det kan vara så. Låt oss hoppas att det stannar där.

# # # #

Så hur resonerar J-Södra nu då. Med toppkänning. Med hyfsad möjlighet att nå en helt ny nivå. Med ett nytt extremt fördelaktigt teveavtal runt knuten. Miljonkänning för en extrem tunn (tom!?) plånbok och det är lätt att förivra sig. Så vad göra? Sälja våra toppspelare? Be om extra slantar för att stärka upp laget? Ska man peta för mycket?

Sportchef Jankevics har säkert en plan men en sak är klar. En bättre chans att nå Drömmen kanske inte kommer på fler år.

# # # #

För att snacka glasklart: Ge fan i att sälja Hamidovic. Hans värde kommer att öka ännu mer efter hösten så när serien är färdigspelad så är vi i ett bättre läge och förhoppningsvis kan vi vara med och konkurrera bättre då.

Alexander Jallow står vi inte faller med på samma sätt. En bra peng in där så kanske vi är i hamn när det gäller det ekonomiska. En svensk U21 landslagsspelare, målskytt. Det luktar holländska ligan.

Efter sommaren kommer en jävligt lång och tung höst. Är det inte lika bra att åka ner och hämta hem Portillo så känns försvaret inte lika sårbart med tanke på statusen på Crona o Kraft. Gå för det Jankan!

Sajten på twitter

Portillo är väl bara en våt dröm. Eller?

# # # #

Jag är lite oroad över vårt försvar. Missförstå mig rätt. Vi har varit överjävliga i försvarsspelet men vi har ju knappt några spelare. Sebastian Crona är fortfarande inte helt hundra (om han ens blir det den här säsongen) men spelar ju som i trans ändå. Jocke Karlsson har missat hela våren men har börjat träna igen men att han skulle hålla för full matchning per omgående är väl högst otroligt även med kraftmått mätt.

Så att vi ska plocka in en försvarsspelare i fönstret känns som ett måste.

# # # #

Citatet ”vi vet vår plats i näringskedjan” är bland det värsta jag vet. Jag hatar det uttrycket. Nuförtiden är det populärt att använda framförallt bland coacher och sportchefer. Det är lite som att man ger upp. Ta vad ni vill ha. Varberg kan snacka så. Inte vi.

# # # #

På tal om Varberg. Kommer det att hålla? Vete katten. En förlust på våren kan bli tio på hösten. Ingen vet. Tjusningen tjena!

# # # #

Under den kommande allsvenska omgången så inleder supportrarna en tjugominuters tyst protest under parollen ”rädda fotbollen”. Protesten mot polisen är helt nödvändig och vi kan bara hoppas att Superettan och dess supportrar gör likadant. Villkorstrappan kan fara åt h-ve.

Supportrar som bry sig. Som älskar sin fotboll. No matter what.

# # # #

Man kan inte annat än älska Lasse Sandgren.

Vilken hjälte.

Ni som har möjlighet ska kolla in klippet från JP här. (Premium)

# # # #

JP eller Jnytt eller både och bevakade givetvis Ellos när de var på Visingsö. På något sätt lyckades de få alla artiklar därifrån vara ”Södranegativa”. Och excellent att låta Cibicki kommentera vilka som spelar och inte spelar i dagens Södra.

# # # #

Vallen har bivit vår borg igen. Nu ska bara massorna dit igen.

En förlust i år. En! Det ska inte bli fler heller.

…Vi har ångat på…

# # # #

”Branne” borde komma hem och spela sig ut i Europa igen. Kolla vilket skyltfönster vi är!

# # # #

Ni missar väl inte att coach Brännström är fast krönikör i eminenta Offside. Bara det är värt en prenumeration på landets främsta fotbollsmagasin.

# # # #

Nu laddar vi för en hederlig sommarmatch mot kollegan Brage på neutralplan. Hall Media har skickat en delegation och sänder matchen på webben. Det är storartat.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen