Tung förlust i premiären

Ett sent mål förstörde hemmapremiären på ”Vallen”. Sadat Karim var den enda spelare som lyckades göra mål och det betydde 0-1 till Halmstad som därmed kunde åka hem med alla poängen.

0-0 hade varit ett drömresultat på en sådan här match. Vi skapade egentligen ingenting framåt medan HBK hade två träffar i virket plus en bommad straff. Det sena avgörandet blev naturligtvis extra tungt för hemmafansen. Det var inte den här starten vi ville ha.

Första halvlek såg vi ändå tendenser. Enoch Kwakwa med sin kvickhet och Fabio Gama som blixtrade till kommer att betyda mycket för oss i år. Det saknades en Jakob Orlov där framme. Daryl Smylie ”vikarierade” men fick inte mycket uträttat. I en drömvärld vill vi hade både Gama och Smylie på mittfältet och två anfallare framför dem. Jakob Orlov och Mr X. På torsdag stänger fönstret för kontrakterade spelare så det är bråda dagar…

# # # # #

Frank Pettersson var bäst i kvällens Södra. Flertalet vassa räddningar inklusive en straffräddning. Det fanns inte mycket att göra på Karims segermål.

# # # # #

Halmstad kommer att vara ett topplag i år, inget snack om det. Gabriel Gudmundsson kommer att bli en jobbig jävel att möta för alla lag och Sadat Karim kommer att göra fler mål än det han gjorde ikväll. I backlinjen finns säkerheten själv, Ante Johansson, som är hemma igen för att spela upp HBK till allsvenskan.

# # # # #

Dumheter att sopa iväg långbollar när våra spelare är huvudet kortare än hela motståndarlaget.

# # # # #

Planen såg fin ut inför matchen men fick besvär under 90 minuter. Det gjorde sitt till att enkla pass hoppade över fötter osv. Men det var lika för båda lagen givetvis.

# # # # #

Bland våra nya spelare tycker jag Kwakwa visade mest, framförallt i första halvlek. Jetmir Haliti kommer att växa match för match, det är jag säker på. Intentionerna fanns där men ikväll gick det inte riktigt hans väg.

# # # # #

Fint att se Philip Wiström vid sidan av planen och pusha sina lagkompisar efter uppvärmningen. En ledare på alla plan.

# # # # #

Degerfors borta på lördag med allt vad det innebär. Stora Valla brukar betyda torsk men det ska vi ändra på.

# # # # #

Matchfakta från matchen

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen