Måndagsblandning

Första veckan i april betyder premiärer i fotbolls Sverige. Imorgon är det vår tur att springa ut i aprilkvällen inför ett sjungande, kokande Stadsparksvallen. Nja. Låt oss hoppas på att fotbollstemperaturen är på väg uppåt igen efter ett miserabelt fjolår.

Inför-snacket såhär dagen innan en premiär handlade bara om ”aprilskämtet” eller det som visade sig vara på riktigt. Kort och gott: J-Södra skickar hem sina tre Ghanaspelare. Tre spelare som alla skulle ingå i vår fina a-trupp. Tre lirare som var scoutade på plats av vår sportchef. Tre spelare som definitivt skulle vara med och konkurrera från dag 1.

Det är såklart enkelt nu när man har facit i handen men J-Södra borde ha lärt sig läxan. Att dra igång ett sådant här projekt är för avancerat och för många saker kan gå fel. Bara det att ta hand om tre unga killar som aldrig tidigare varit utanför sitt hemland kräver en jäkligt tajt organisation, i princip en heltidstjänst som bara ta hand om dem och allt runt omkring. Vi plockade in Ahmad Gero ifjol med meriter från landslagsspel i sitt hemland men som man har fått jobba oerhört mycket med och som fortfarande knappt är en truppspelare. Där ser man hur svårt det är att lyckas rätt.

Nu hoppas jag inte det här har tagit för mycket energi från alla inblandade utan att man kan gå vidare.

# # # #

HBK hemma i en hemmapremiär smakar verkligen mumma. Bara det att lira en premiär på ”Vallen” är ju en våt dröm. Det känns som det var en evighet sedan vi fick börja hemma (2007!?) och att dessutom får mäta våra krafter mot en av seriefavoriterna blir en fin värdemätare.

Med en formidabel försäsong där det mesta studsa vår väg så ska det bli intressant att se hur vi står oss. Vi känns sådär stabila som vi var 2015…

# # # #

Att Orlov har öst in mål under försäsongen men sen blir skadad och bommar matchen känns supertrist. Tommy Thelin lär få chansen istället och en taggad lagkapten är precis vad vi behöver. Efter den tuffa säsongen ifjol med skador så är Thelin tillbaka på allvar och hittar han tillbaka till sin normala kapacitet har Halmstad något att bita i.

# # # #

Det är bara så gott att se Anton Cajtoft i matchtruppen igen. Man blir lycklig i hela själen.

# # # #

Elvan imån då. Ja, inte blir det några superöverraskningar. Eller?

Frank Pettersson – Tom Siwe, Sebastian Crona, Joakim Karlsson – Jetmir Haliti, Amir Al-Ammari, Daryl Smylie, Enoch Kwakwa, Jesper Svensson – Fabio Gama, Tommy Thelin

Det finns naturligtvis varianter. Mittfältet kan se annorlunda ut. Backlinjen känns given trots att det känns aningen konstigt att se Moberg utanför laget. Daryl Smylie får chansen som defensiv mitt med tanke på sitt fina huvudspel och därför väljer jag honom istället för Fendrich. Fendrich som varit jäkligt på g under försäsongen men vi behöver lite längd också.

Om Jallow är hel så spelar han givetvis men jag tror inte man chansar imorgon så Haliti och Svensson som vingbackar. Kwakwa och Amir ger oss fina fötter och blickar på det centrala mittfältet.

Fabio Gama kommer att bli en succé.

Tips: 2-1 (Amir och Tommy målar)

Nu kör vi!

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen