Tredje raka torsken

J-Södra fortsätter att förlora. För tredje matchen i rad förlorar vi och det ser inte alls bra ut. Varberg avslutade matchen, de sista femtio (!) minuterna, med en man mindre men det hjälpte inte oss.
Chansfattigt, knappt inga målchanser, långa bollar, idéfattigt. Ja ni kan Södra anno 2018 vid det här laget. Det värsta av allt. Vi vinner inga matcher. Vi vinner aldrig några matcher nuförtiden.
Varberg var verkligen inte bra. Man försvarade sig men fick en ganska enkel resa mot tre poäng. Det ska sägas att Varberg knappt hade några chanser heller. Två chanser som kanske inte ens var chanser blev mål. Första ett raketskott utifrån som Frank knappt såg. Och sedan Altemarks segermål som han bara tråkade in. Så enkelt med tre, fyra passiva Södraiter runt sig.
J-Södra får kämpa för det minsta. Man kunde ju önska att någon av alla långbollar kunde segla in i mål eller nått. Men inte ens det. Arni Vilhjalmssom var till och med förbi målvakten och hade öppet mål men valde ändå att slå den utanför. Då förstår alla att vi inte har medgång förtillfället.
Andra halvlek blev en lång intensiv jakt på kvittering och segermål. Kvitteringen kom till slut och då trodde vi nog alla att vi skulle greja det här. Fredric Fendrichs eleganta framspelning och Smylie fick sätta dit den. Efter det där målet hände ingenting förutom att Varberg stack upp och avgjorde. Så kan det gå.
Hemmalaget gick på knäna men vi valde ändå inte att utnyttja samtliga byten. Och Fredrik Olsson är inte bra. Varför inte slänga in Ahmad Gero istället? Fredric Fendrich såg piggare ut än tidigare men han i par med Sebbe Crona blir inte bra. Det händer för lite. Finns ingen kreativitet. Varför får inte Amir chansen? Ikväll blev det en inhopp på fyra minuter.
På söndag rullar serien vidare när det är ”riktig” hemmapremiär (tror vi) mot Öster. Frågan är om Wålemark är kvar till dess?
MATCHFAKTA:
Varbergs BoIS – Jönköpings Södra 2-1 (1-0)
1-0 (37) Albert Ejupi 1-1 (60) Daryl Smylie 2-1 (86) Gabriel Altemark Vanneryr
Utvisningar: VAR: Nahom Girmai Netabay (40)
Publik: 1.127 på Påskbergsvallen
Domare: Antti Kanerva
LAGET:
Frank Pettersson – Alexander Jallow, Joakim Karlsson, Marcus Johansson, Anton Liljenbäck – Fredric Fendrich, Sebastian Crona (68) – Arni Vilhjalmsson (86), Daryl Smylie, Jesper Svensson (68) – Jakob Orlov
Inhoppare: Fredrik Olsson (68) Peter Gwargis (68) Amir Al-Ammari (86)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen