Gör något nu, Södra!

0
692

Tre omgångar in i Superettan står vi på noll, nada, poäng. Tre omgångar in i den serien där vi skulle, enligt utsago, utmana om de allsvenska platserna. Just nu utmanar vi, det gör vi, om att komma sist. Så illa är det.
Jönköpings Södra anno 2018 är så långt bort från det vi byggt upp under de senaste åren. En spelidé som varit väl rotad i hela föreningen. Ett a-lag där varje enskild spelare exakt vet vad de ska göra i alla situationer. I år finns inte det längre. Allt är som bortblåst.
Ljungskile-modellen är i stan och vi ser resultatet av det. Vad det den här typen av fotboll som styrelsen i Jönköpings Södra ville att vi skulle spela? Tydligen. För det är ingen överraskning att Jörgen Wålemarks lag spelar så. Det såg ut så i Varberg under alla hans år där. Så jag antar att styrelsen i Jönköpings Södra ville att det skulle se ut så här också.
Och det gör det.
Långa, långa bollar på Bengt.
Styrelsen är högsta ansvar här. De har handplockat en tränare som har utvecklat vår spelidé till precis det han har gjort i sina tidigare lag. Långa bollar på Bengt. Ingen kan vara förvånad över det.
Tre matcher av Superettan är spelad och de nio förlorade poängen kan vi aldrig få tillbaka. Däremot vill jag se att klubben tar det här på allvar. Vi är inte bättre än plats 15 just nu.
När Daryl Smylie kvitterade i mitten av andra halvlek var jag tämligen säker på att vi skulle vinna den här matchen – och få lite andrum. Istället blev vi oroliga och passiva. Varbergsspelarna var så trötta och det var kramp i halva backlinjen men utan att vi kunde trumma på och avgöra. Istället fick den gamla skyttekungen Altemark Vanneryr sista ordet när han enkelt gjorde mål på Frank. En chans behövde Varberg. Det räckte.
Vi såg det mot Landskrona och vi såg det mot GAIS. När vi ska jaga så gör vi det utan huvudet. Det finns ingen idé om hur vi ska göra mål eller hur vi ska komma till målchans. Så här chansfattigt har det inte varit sedan på tjugo år. Vi skapar ingenting. Nada.
Jag är rädd att vi inte kommer göra något. Alla har förtroende för alla. Men visst fan ser man att något är jäkligt fel.
Rensa luften. Gör om. Gör rätt. Hur ska vi vända på det här? Jag vill höra planen. Nu.
Godnatt.
Om ni vill ha matchfakta från matchen hittar ni den här

Lämna ett svar