Förlust i säsongens sista match

Helsingborg börjar matchen bäst och tar ledningen på en hörna efter 7 min spelat där Frederik Hellstrup Jensen slår in bollen. HIF har fler chanser att öka på ledningen genom Jordan Larsson och Mikael Dahlberg men Mehic räddar och är väldigt bra. Den bästa Södra chansen är när Cibicki är på väg igenom och dras ner i straffområdet men domaren Eriksson vinkar avvärjande. Någon minut efter så får Cibicki ett bra läge men backen slänger sig och täcker bort skottet.
I andra halvlek så är Cibicki på väg igenom och dras ner precis utanför straffområdet. Thelin slår frisparken som går över. Södra spelar sig fram till fler bra chanser  bl a  där Kozica och Cibicki avslutar. Helsingborg har också ett par bra avslut bl a ett i ribban. När det passerat 20 min av halvleken bli det en rörig situation där Portillo får rött kort och J.Larsson får gult kort. Ett par minuter senare så får Helsingborg straff efter att ett avslut tagit på en Södraspelare hands. Mehic räddar straffen men när det återstår några minuter av matchen så gör Dahlberg 2-0 för Helsingborg.
Våra grönvita eleganter får vara väldigt nöjda över sin säsong i Allsvenskan som man gjort på ett väldigt bra sätt.
MATCHFAKTA:
Helsingborgs IF – Jönköping Södra IF 2-0 (1-0)
1-0 (7) Frederik Hellstrup Jensen. 2-0 (85) Mikael Dahlberg
Rött kort: Alex Portill0. Gula kort: Fredric Fendrich, Robert Gojani, Pawel Cibicki
Publik: 8.085 på Olympia.
LAGET:
Damir Mehic – Andrè Calisir (62), Joakim Karlsson, Alex Portillo, Jonathan Tamimi – Robert Gojani, Fredric Fendrich (74) – Dzenis Kozica, Liridon Silka (75), Tommy Thelin – Pawel Cibicki.
Inhoppare: Jesper Svensson (62), Daryl Smylie (74), Tobias Nilsson (75)
Övriga: Francisco Mancilla, Stian Aasmundsen, Sergio Calatayud, Pär Ericsson
STATISTIK
Skott: 13-7 Hörnor: 1-2. Frisparkar: 7-11. Offside: 0-5 Gula kort: 3-3. Röda kort:0-1

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen