Bra premiär utan poäng

J-Södra föll i den allsvenska premiären med 2-1 borta mot Örebro SK. Hemmalagets Ferhad Ayaz pricksköt in 1-0 redan i den 14:e matchminuten och det skulle också bli den första halvekens enda mål. Nästan omgående i andra halvlek kvitterade J-Södra genom Daryl Smylie som snyggt nickade in 1-1 bollen. I den 81:a minuten får Örebro straff som Nahir Besara förvaltar efter egen retur. Tungt att inte få med sig några poäng hem till Jönköping men det var ändå en premiär med mersmak.
J-Södra gjorde en bra match och hade flertalet målchanser utöver målet. Under den första halvleken hade bland annat Dzenis Kozica finfina chanser men bollen ville inte in bakom hemmalagets Oscar Jansson. J-Södra förde spelet och hade 9-4 i avslut efter 45 minuter.
Rivstarten i andra halvlek gav omgående 1-1. Robert Gojanis smekande hörna fram till en framspringande Daryl Smylie gav en otagbar kvittering. J-Södra hade bud på ledningsmål och borde kanske också gjort något mer denna afton. Slutet blev en nervpärs och straffen var väldigt tveksam från läktarhåll. Jonathan Tamimi rör knappt Örebros Kennedy Igboananike men han faller och domaren Bojan Pandzic blåser för straff. Dessutom får Jonathan sitt andra gula kort och får lämna planen. Evgenij Kobozev räddar först straffen från Besara men hinner inte med på returen där Besara är först och slår in bollen i mål.
J-Södra försöker mobilisera kraft och får ett jätteläge till kvittering men André Calisir missar. Närmare än så kommer man inte och Örebro vinner matchen med 2-1.
MATCHFAKTA:
Örebro – Jönköpings Södra 2-1 (1-0)
1-0 (14) Ferhad Ayaz 1-1 (48) Daryl Smylie 2-1 (81) Nahir Besara
Publik: 7.073 på Behrn Arena
Domare: Bojan Pandzic, Göteborg
LAGET:
Evgenij Kobozev – Stefan Karlsson, André Calisir, Joakim Karlsson, Jonathan Tamimi (utv 81) – Robert Gojani, Fredric Fendrich (84) – Dzenis Kozica, Daryl Smylie, Tommy Thelin – Arni Vilhjalmsson (71)
Inhoppare: Jesper Svensson (71) Sergio Calatayud (84)
Övriga: Francisco Mancilla, Tom Siwe, Alexander Jallow, Christos Gravius och Alex Portillo
STATISTIK:
Skott: 14-16 (4-9)
Skott på mål: 12-9 (4-4)
Hörnor: 4-7 (2-0)
Frisparkar: 28-15 (14-4)
Offside: 0-4 (0-3)
Gula kort: 2-2 (0-0)
Röda kort: 0-1 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen