Smylies drömträff lyfte Södra

J-Södra tog sin tredje bortaseger i år då man slog nästjumbon Örgryte på Gamla Ullevi. Efter 1-1 i paus gjorde J-Södra en stark öppning av den andra halvleken och kunde gå fram till en tvåmålsledning sedan Kenan Hajdarevic och Daryl Smylie gjort mål. Smylies andra mål var en delikatess, ett superskott från dryga 60 meter som gick in bakom en överraskad ÖIS målvakt. I och med kvällens seger klättrar J-Södra över allt vad streck heter. Nu lämnar vi helvetet.
J-Södra tog sig samman när det som mest behövdes. Efter första halvlek såg det segt och nervöst ut men direkt i andra så var det J-Södra som tog kommandot och visade att man är ett bättre fotbollslag än sällskapet från Göteborg. Kenan Hajdarevics första seriemål betydde livsviktiga 1-2 och trots att Kenan inte gjort någon lycklig så var det precis det vi blev efter det målet. Matchens prestation stod Daryl Smylie för när han fick bollen några meter från mittlinjen och drar till direkt och får en drömträff som leder hela vägen in i mål. Årets mål, månne?
## Daryl stod på ett mål inför den här matchen men när han lämnade planen hade han kommit upp till tre fullträffar. Två snygga mål dessutom och vi behöver en Smylie i målform.
## Sent återbud från Tommy ikväll. Starkt då att vi gör tre mål utan vår främsta poängspelare.
## Jocke Karlsson fick fortsatt förtroende som mittback och gjorde en av sina bästa matcher i år. Det är såhär vi vill se ”Kraft”.
## Jag vet inte om Kenan fick ”ass” på Smylies 1-3 mål men det var han som bröstade ner bollen innan jätteskottet. 1+1 i sådana fall för den utskällde bosniern. Kanske lossnar det nu?
## Michael Nanchoff fick ”bara” spela i 54 minuter. Oklart om det var någon som störde eller om Grenen ville sejfa. Kalle fick komma in och då fick ”Kraft” ta klivet upp på mittfältet. Det går inte att klandra det bytet när det blev som det blev.
## Äntligen kan man kika på tabellen igen. På rätt sida strecken och sex pinnar ner till avgrunden.
## Femte matchen utan förlust så visst kan vi kalla det en positiv trend men vi var illa ute i inledningen av matchen. ÖIS orkade inte i andra halvlek och det blir nog svårt för Lantz mannar att undvika nedflyttningsplatsen. George Mourad gjorde mål men jag tror inte han är mannen som kan rädda kvar Örgryte i Superettan.
## En bortaseger är vi inte bortskämda med. På två säsonger har vi vunnit 6 av 26 bortamatcher…
## Blickar redan fram mot nästa vecka då vi tar emot Ljungskile hemma på Vallen. Fixar vi en andra raka seger då? 
MATCHFAKTA:

Örgryte – Jönköpings Södra 1-3 (1-1)
0-1 (33) Daryl Smylie 1-1 (38) George Mourad 1-2 (48) Kenan Hajdarevic 1-3 (57) Daryl Smylie
Publik: 2068 på Gamla Ullevi
Domare: Magnus Ahlsén, Linköping
LAGET:
Niklas Helgesson – Jesper Svensson, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev – Daryl Smylie – Victor Nilsson (92), Fredric Fendrich, Michael Nanchoff (54), Jonathan Drott (74) – Kenan Hajdarevic
Inhoppare: Karl Svensson (54) Dijan Vukojevic (74) Jesper Manns (92)
Övriga: Anton Cajtfot, Oskar Olsson, Edin Hamidovic
STATISTIK:
Skott: 11-8 (7-4)
Skott på mål: 5-5 (4-2)
Hörnor: 8-1 (6-1)
Frisparkar: 17-15 (11-6)
Offside: 4-1 (2-0)
Gula kort: 3-2 (1-1) (Calisir, Hajdarevic)
Röda kort: 1-0 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen