Det här håller inte, J-Södra!

En bedrövlig insats med tanke på hur mycket som står på spel. Efter pangstarten med två jättechanser under de inledande minuterna tappade J-Södra det mesta av spelet. I andra halvlek hade man varken kraften, orken, viljan eller kunnandet att skapa något mot ett försvarsinriktat Ljungskile. Robert Bagger blev matchens enda målskytt då han utnyttjade ett tamt och passivt hemmaförsvar i mitten av andra halvlek.
Det var tunga steg hem från Vallen ikväll. Jag orkade inte ens stanna kvar för att höra presskonferensen efteråt. Jag kan nästan gissa mig till vad som sades där och vilka frågor som inte ställdes. Att J-Södra är totalt oberäkneliga visste vi innan och har man vunnit en match följs den nästan alltid upp av en sämre insats. Kvällens insats tillhör säsongens bottennapp och det finns många som borde se sig själva i spegeln innan de går och lägger sig.
Inledningen lovade annars gott. Två superchanser inom loppet av någon minut och med lite flyt kunde vi fått den där pangstarten som vi verkar behöva. Utdelningen kom inte och vi mattades av ganska snabbt och det blev istället ett klassiskt ställningskrig. Ett krig som gästerna behärskade bäst. Med en ensam forward mot en kompakt försvarsmur vet man hur spelbilden blir. Kenan Hajdarevic blev givetvis ett lätt byte för Hopkins och Co även om Kenan vann höjdduellerna så gav de ingenting. Nån påstod att han gjorde sin bästa insats i den gröna tröjan ikväll men är vi nöjda med den här kvaliteten av en spelare som förmodas rädda oss kvar i serien är vi jäkligt illa ute. Given verkar han vara iallafall trots att han haft problem med en skada i veckan. Oersättlig?
Om första halvlek var hyfsad så var den andra mer än bedrövlig från Södras sida. Stillastående och idéfattigt halvleken igenom. Självklart blev det än mer krampaktigt när vi plötsligt fick spela med en man mer sedan Jakob Olsson fick syna det röda kortet. Spelet med en man mer gav ingenting och då menar jag ingenting. Någon spelidé eller plan verkade inte finnas och alla verkade bara stå och klia sig i huvudet. Att sedan plocka ut Michael Nanchoff när vi äntligen fick lite utrymme och ska jaga en kvittering anser jag vara tjänstefel. Mats Gren saknar den där fingertoppkänslan som man måste ha i det här läget. Jag säger inte att vi hade klarat det med Michael på plan men man måste spela med de spelarna som vill spela fotboll och framförallt kan slå ett pass. Ikväll var det många Södraspelare som hellre ställde sig bakom en motståndare än att springa sig fria.
Ljungskile spelar smart och behöver som sagt inte många chanser för att nita dit den. En snabb omställning ställer ett tamt och passivt södraförsvar och plötsligt är Robert Bagger sop-ren till höger och gör naturligtvis processen kort med Helgesson – retfullt mellan benen på nummer 1 och 0-1 på tavlan. Där kunde domaren Glade Jim blåst av matchen.
Någon vass kvitteringschans skapade vi knappt. På sin höjd några chansbollar mot mål. Spelarna verkade sakna desperationen idag. Det var få som ville något mer än att stå på planen. Någon sa att Kalle Svensson var bäst men jag vet inte. Det är svårt att ta ut någon speciell när vi förlorar en sådan här match.
Noterbart då? 
## Hela Vallen buade när Nanchoff byttes ut – har det hänt någongång tidigare?
Jag bommade som sagt presskonferensen efteråt men jag antar att någon av drakarna ställde frågan Varför han byttes ut. Jag vill ha det svaret iallafall.
## Mest besviken kanske Fendrich var som var nästintill klar för ett inhopp men i sista sekund fick beskedet att det inte blev nått.
## Nytt mittbackspar igen och Gren valde Kalle och Zourab. Inget fel med det kanske men jag fattar ändå inte. Först petas Kalle för att Jockes snabbhet behövs. Jocke gör två bra matcher men blir bänkad ikväll till förmån för Kalle. Logik? Zourab kliver plötsligt in direkt som mittback – en position han knappt har spelat i år – och jag tror inte han hade startat som mittback i år innan den här matchen. Logik?
## Sju matcher kvar och det här kommer att bli en sjuhelsikes kamp. Redan på onsdag väntar på nytt en ödesmatch som vi inte har råd att förlora – borta mot Värnamo på Finnvedsvallen. En match som kanske är den viktigaste sedan kvalmatcherna mot Sirius. Jag är inte alls säker på att vi reder ut det här. Långt ifrån.
## Lagkaptenen syntes inte alls idag och kanske är han hämmad av skadan som stoppade honom senast. 90 minuter fick han hursomhelst. Poängspelaren Thelin behövs som mest nu. Han måste visa vägen med sitt spel nu, han måste vara pådrivaren. Thelin har gjort mest mål, mest assist. Vi kan bara be att han fortsätter med det.
## Smylie gjorde ingen stormatch men som Sidekick noterade så är han likväl bäst på plan. Vad hade vi varit utan Daryl?
## Alltså det där bytet, Gren…
## En ensam anfallare mot Ljungskile har vi testat många gånger nu. Kanske skulle vi testa något annat nästa gång.
## ÖIS tog poäng borta mot ett nervöst Sundsvall gör ju tabellen ännu mer hemsk.
## Att Gren förlorade coachmatchen har ni väl förstått. Tor-Arne Fredheim har gjort ett storartat jobb med Ljungskile – ett jobb som nästan inte går att göra. Fredheim coachade aktivt under hela matchen. Han manade på sina spelare hela tiden. Sånt gilar jag. Han var som en hök på dem och det uppskattades givetvis inte alltid av hans spelare. Men. Det ger segrar. Ingen snygg seger men bortasegrar är sällan snygga eller sexiga.
## Tre poäng bortspolade och på väg bort till Bohuslän nu. Tre fucking poäng. Så enkelt släppte vi iväg dem. 
Till sist.
Jag kommer inte sova gott inatt om jag nu ens somnar. Jag hoppas att spelarna hata att förlora precis lika mycket som jag. Min sambo tycker att jag kunde ha stannat kvar på Vallen. ”Här gör du ingen nytta, tjurhuvud”.
Till sist också.
Jag lovade att jag skulle skriva raden.
Är vi nöjda med det här?
MATCHFAKTA:

Jönköpings Södra – Ljungskile 0-1 (0-0)
0-1 (64) Robert Bagger
Publik: 1.682 på Vallen
Domare: Jim Petersson, Motala
LAGET:
Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Karl Svensson, Zourab Tsiskaridze, Viktor Rönneklev – Daryl Smylie – Victor Nilsson, Robert Gojani (84), Michael Nanchoff (72), Tommy Thelin – Kenan Hajdarevic (61)
Inhoppare: Oskar Olsson (61) Joakim Karlsson (72) Jonathan Drott (84)
Övriga: Anton Cajtoft, Fredric Fendrich, Jesper Manns, Dijan Vukojevic
STATISTIK:
Skott: 17-6 (10-3)
Skott på mål: 8-2 (4-0)
Hörnor: 9-3 (5-1)
Frisparkar: 13-14 (9-8)
Offside: 4-5 (1-3)
Gula kort: 2-2 (0-1) (Smylie, Gojani)
Röda kort: 0-1 (0-0)
Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen