Släkten är värst

Andra raka förlusten gör att läget ser jobbigt ut för J-Södra. Som tur är har vi flyt med övriga resultat men på planen ser det hopplöst ut. Inte ens Mats Grens laborerande i laget får någon att lyfta, tvärtom. Ikväll satte han både Jesper Svensson och Michael Nanchoff på bänken utan vidare resultat. Värnamo vann matchen med 2-1 sedan, naturligtvis, Pär Cederqvist avgjort matchen i slutminuterna. Tommy Thelin gjorde Södras mål.
Mats Gren hade inför matchen kommit fram till att bänka Michael Nanchoff och Jesper Svensson. Amerikanen Nanchoff som är vår mest kreativa spelare finner ingen nåd längre av tränaren som plockat hit honom. Dåligt scoutat, Mats? Jesper Svensson har spelat samtliga matcher fram till ikväll men fick nu stå åt sidan när Jesper Manns helt plötsligt fick chansen.
Jag har inga belägg för det men jag undrar hur stort förtroende Mats har hos sina spelare? Konstiga laguttagningar, ingen röd tråd, omplaceringar osv osv. Och att fortsätta spela med en ensam anfallare match efter match är obegripligt. Det funkade inte med PC, det funkade inte med Kangas och det funkar definitivt inte med Hajdarevic.
Första halvlek på Finnvedsvallen var katastrofdålig. Värnamospelarena var hetare, tuffare, skickligare och bättre i allt medan vi stod på hälarna. Att det bara stod 1-0 då ska vi tacka högre makter för och delvis Helgesson. Däremot agerar han svagt vid målen, framförallt det sista.
Andra halvlek blev bättre och Södra tog över det mesta. Nanchoff fick komma in och när Thelin gjorde 1-1 efter en hörna såg det ljust ut. Det ljuset släckte PC med sitt 2-1 mål.
Goda råd är dyra nu. Vår bästa spelare André Calisir lär missar två, tre matcher efter en lårskada. Naturligtvis ett jätte avbräck. Mittbackspositionerna är inte helt gjutna i nuläget. Jocke Karlsson lär åtminstone var en av våra mittbackar på söndag.
Sex omgångar kvar. Är vi nöjda med det här?
SAJTENFEMMAN

5: –
4: –
3: Daryl Smylie
2: Viktor Rönneklev
1: Tommy Thelin

MATCHFAKTA:

IFK Värnamo – Jönköpings Södra 2-1 (1-0)
1-0 (21) David Björkeryd 1-1 (61) Tommy Thelin 2-1 (84) Pär Cederqvist
Domare: Robert Dradic
Publik: 1722 på Finnvedsvallen
LAGET:
Niklas Helgesson – Jesper Manns, Zourab Tsiskaridze (83), Karl Svensson, Viktor Rönneklev – Daryl Smylie – Victor Nilsson (54), Fredric Fendrich, Robert Gojani (83), Tommy Thelin – Kenan Hajdarevic.
Inhoppare: Michael Nanchoff (54) Joakim Karlsson (83) Jonathan Drott (83)
Övriga: Anton Cajtoft, Jesper Svensson, Oskar Olsson och Dijan Vukojevic
STATISTIK:
Skott:
Skott på mål: 8-3
Hörnor: 5-8
Frisparkar: 10-15
Offside: 1-3
Gula kort: 4-2 (Zourab, K Svensson)
Röda kort: 0-0

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen