Old School: Johan Fäger

Del 4:s huvudperson behöver ingen närmare presentation. En publikfavorit som med sitt energiska och uppoffrande spel betydde mycket för J-Södra på väg upp till elitfotbollen. Värvades från Mariestad inför säsongen 2003 och fanns med fram till 2008 då han inte fick förlängt kontrakt trots att han var så förknippad med J-Södra. Sista matchen han spelade för grönt var i kvalreturen hemma mot Öster – ett gott slut för en stor publikfavorit.
Johan kom till klubben från div. IV klubben Mariestad och blev nästintill genast en av Vallens stora publikfavoriter.
Debutåret 2003 slutade med en överraskande serieseger och chans till spel i Superettan. Kvalet mot IK Brage blev dock för svårt för J-Södra som trots säsongens bästa halvlek föll med 0-4 inför 4.670. För Johans del var säsongen trots kvalmissen en succé. Han spelade 21 matcher i serien och stod för 11 mål. Med det blev han lagets nästbästa målskytt efter Johan Andersson som gjorde tre fler.
Året efter stod Johan för 16 fullträffar och tillsammans med Michel Kamhie hade J-Södra seriens vassaste forwardsduo (Kamhie gjorde 23 mål). Någon serieseger detta år blev det dock inte utan den kom året efter, 2005. Johan vann den interna skytteligan med 13 fullträffar och var också stor segerorganisatör i kvalet mot Bunkeflo. I den första kvalmatchen nere i Bunkeflostrand satte Johan lagets båda mål i 2-1 segern. I returen hemma avslutade han sedan hela kvalets målskytte med att göra 4-1.
I Superettan gick det något tyngre för Johan Fäger men det ska också sägas att han hade stora skadebekymmer. På tre säsonger kom han ändå upp till 10 mål vilket bara tre spelare då har mäktat med i klubben. Totalt blev det 114 seriematcher i den gröna tröjan och även denna säsongen, hans sista, hade han huvudrollen i sista seriematchen. Hans kvittering i inledningen av andra halvlek betydde kval som sedermera betydde fortsatt spel i Superettan.

Bild:Jimmy Höglund

FAKTA: JOHAN FÄGER
Namn: Johan Fäger
Smeknamn: Fäger, Fägge
Moderklubb: Mariestad BK
I J-södra: 6 säsonger (114 seriematcher och 52 mål)
Nummer på ryggen: 10
Gör idag: Jobbar på Öhrlings PricewaterhouseCoopers och spelar i Husqvarna FF
Hur gick det till när du blev värvad till J-Södra?
Min dåvarande tränare rekommenderade mig för några som han kände här nere och J-södra tyckte det lät intressant och bjöd hit mig för provträning.
Kommer du ihåg din debutmatch i den gröna tröjan?
I seriesammanhang var det hemma mot Värnamo i seriepremiären 2003, vi vann med 4-1 efter att ha legat under med 1-0 i halvtid och jag gjorde 1 mål.
Ditt största minne från tiden i klubben?
Självklart de 2 kvalmatcherna mot Bunkeflo med hemmamatchen som höjdpunkt!
Om du får plocka ut ditt drömlag från hela din karriär – Hur skulle det se ut då?
Ivo
Söderbring-Skördis-Zoran-Banda
Micke Eriksson-Kjellsson-Aram-Nicklasson
Fäger-Elmander
Följer du J-Södra idag?
Jag följer södra så ofta jag kan!
Har du kontakt med någon eller några spelare från din tid i J-Södra?
Jag har kontakt med många gamla spelare från J-södra, både de som har spelat där och de som spelar där nu.
Den bästa medspelare du haft under dina säsonger i klubben?
Magnus Kjellsson och Micke Eriksson.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen