Old School: Joacim Dahlström

Tredje delen i ”Old School” serien och nu är det hög tid att titta närmare på en Södraprodukt som många hade stora förhoppningar på. 2002 debuterade i seniorsammanhang och han fanns på planen då över 9000 invaderade Vallen efter kvalsegern över Bunkeflo 2005.
Under början av 2000-talet fick J-Södra fram en hel del duktiga anfallare från de egna leden. Joacim Dahlström var utan tvekan en av de intressantaste. När Tomas Ek tog över efter sparkade Peter Churchill säsongen 2002 lyftes Jocke upp till a-truppen och det blev 9 matcher den säsongen och 3 mål. Med sin stora känsla för mål var han den perfekta inhopparen och alla väntade nog på det stora genombrottet.
Säsongen 2003 tog Olle Nordin över speltiden ökade till 18 matcher totalt och fyra mål. Jocke konkurrerade den säsongen med Fäger och Johan Andersson, Andersson blev förresten lagets bästa målskytt med 14 mål.
2004 inleddes med en ordinare Dahlström på topp tillsammans med Johan Fäger. Olle fick dock svårt att hålla tillbaka en formtoppad Michel Kamhie från startelvan och Jocke fick alltmer börja som avbytare. 16 matcher blev men bara ett enda mål, 5-1 målet borta i derbyt mot Tord.
Säsongen 2005 skulle bli den sista i J-Södra. Han hoppade in i båda kvalmatcherna mot Bunkeflo och summerar man säsongen så såg man potentialen hos honom. Det blev bara åtta matcher och två mål under sista säsongen.
J-Södra valde att inte förlänga kontraktet med Joacim trots att hans formkurva steg under slutet av säsongen 2005. Hade det inte varit för hans studier så kanske den gröna sejouren hade fortsatt några år till. Istället blev det spel med Tenhult några säsonger och under fjolåret var han med och spelade upp IK Tord till div II.

Bild:Privat bild

Namn: Joacim Dahlström
Smeknamn: Jocke
Moderklubb: J-Södra IF
I J-Södra: 3 år(som senior)
Nummer på ryggen: 18
Gör idag: Kombinerar ingenjörsstudier med spel i IK Tord
Hur gick det till när du blev värvad till J-Södra?
Tomas Ek plockade upp mig från juniorlaget som 17-åring sommaren 2002
Kommer du ihåg din debutmatch i den gröna tröjan?
2002: IFK Värnamo hemma då vi säkrade fortsatt spel i div 2 genom en 3-1 seger. Dessutom gjorde jag 2 mål den matchen.
Ditt största minne från tiden i klubben?
Sommarmatchen mot Aston Villa där vi spelade 1-1. Johan Mårtensson fick en krossboll på högerkanten av Aram(tror jag det var). Jag själv slet mig loss från min markering som då var Olog Mellberg. Mårtensson spelade snett innåt bakåt varpå jag placerar bollen i det närmaste krysset bakom en chanslös Stuart Taylor
Om du får plocka ut ditt drömlag från hela din karriär – Hur skulle det se ut då?
Målvakt: Kim Karlsson
Högerback: Marcus Vaapil
Mittbackar: Daniel Karlsson & Zoran Petrovic
Vänsterback: Carlos Banda
Högerytter:Jonas Edenholm
Innermitt: Kalle Hamfeldt & Jonas Svahn
Vänsterytter: Viktor Elm
Forwards Joacim Dahlström & Petter Vibeke
Följer du J-Södra idag?
Självklart, men mest i media. Har tyvärr inte blivit så många besök på vallen.
Har du kontakt med någon eller några spelare från din tid i J-Södra?
Petter Vibeke och Tomas Lundgren
Den bästa medspelare du haft under dina säsonger i klubben?
Magnus Kjellsson

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen