Old School: Andreas Nicklasson

0
1032
Vår Old School serie går vidare och den här gången ska vi kolla upp läget med Andreas Nicklasson som är unik under 2000-talet. Han är nämligen den enda spelare som spelat i föreningen under två sejourer.
Andreas värvades till J-Södra samtidigt som Olle Nordin tog över som tränare. Under debutåret 2003 producerade yttermittfältaren sju mål och var en av tre spelare som spelade samtliga matcher den säsongen (de övriga var Zoran Petrovic och målvakten Uffe Thorsson).
Efter säsongen 2003 vände Andreas tillbaka till sjuhäradbygden för att försöka slå sig in i Elfsborgs lag. Det var just från Elfsborg som han värvades ifrån. Det blev totalt sju matcher i allsvenskan 2004 men för alla södraiter blev det glädjande en comeback till J-Södra året efter.
Succésäsongen 2005 slutade som bekant med avancemang för J-Södra och Andreas gjorde den säsongen 21 matcher plus att han fanns i startelvan under båda kvalmatcherna mot Bunkeflo. Målmässigt gick det tyngre och det blev ”bara” tre mål från Andreas.
Sista säsongen i den gröna tröjan blev således en säsong i Superettan. I premiären mot BP fanns Nicklasson med från start och han blev också målskytt med sitt 2-1 mål (Södravinst med 3-2). Återigen spelade Andreas mycket och fanns med under 27 av 30 matcher och då ska man veta att han startade samtliga av dessa 27. Målmässigt blev det två mål (förutom mot BP nätade han borta mot Falkenberg, förlust 1-5) och dessutom assisterande han till ytterligare tre mål.
FAKTA: ANDREAS NICKLASSON
Namn: Andreas Nicklasson
Smeknamn: Nicke
Moderklubb: Älekulla IF
I J-södra: År 2003 , 2005 och 2006
Nummer på ryggen: 3
Gör idag: Spelar i min moderklubb som gått samman med en annan förening som heter Torestorp/Älekulla FF. Vi spelar i div 4.
Hur gick det till när du blev värvad till J-Södra?
Det var Mikael Tellqvist som ringde mig först och sedan var jag i Jönköping och träffade Olle. Jag fick en väldigt bra bild av föreningen och sedan var ju satsningen otroligt intressant och det var därför jag valde Jönköping och sedan är det ju en anrik förening.

Kommer du ihåg din debutmatch i den gröna tröjan?

Min första match var en träningsmatch mot Gais, borta. Jag minna ej resultatet men vet att det var ett jävla skit väder. Första seriematchen var emot Värnamo, vi låg under med 1-0 i halvlek men vände i andra och vann med 4-1, bra start.
Ditt största minne från tiden i klubben?
Det största minnet är ju självklart när vi tog steget upp i superettan. 4-1 hemma mot Bunkeflo och framförallt 9.200 på läktaren, helt otroligt, vilken stämning….
Det var lika bra drag efter matchen också.
Om du får plocka ut ditt drömlag från hela din karriär – Hur skulle det se ut då?
Johan Wiland – Målvakt
Martin Andersson – Högerback
Erik Skördåker – Mittback
Kristoffer Arvhage – Mittback
Joakim Modig – Vänster Back
Jari Ilolla- Central Mittfältare
Anders Svensson – Central mittfältare
Tobias Linderoth – Central mittfältare
Hasse Blomqvist – Höger forward
Hasse Berggren – Forward
Andreas Klarström – Vänster Forward
Följer du J-Södra idag?
Ja, jag följer J-Södra idag, mycket via nätet och text-tv. Det var ett tag sedan var på vallen men kanske kan bli i år. Om de visar J-Södra på tv så kikar jag.
Har du kontakt med någon eller några spelare från din tid i J-Södra?
Jag pratar en hel del med Johnny Lätt idag och sedan har jag pratat med Daniel Karlsson men nu var det ett bra tag sedan.
Den bästa medspelare du haft under dina säsonger i klubben?
Svårt att plocka en, många duktiga, men säger nog Erik Skördåker, otroligt stabil mittback och även Magnus Kjellson, kunde springa hur mycket som helst, viktig för laget.
(Den här artikeln är tidigare publicerad under den gamla sajten 2010-01-21)

Lämna ett svar