Old School: Patrik Elmander

Del 5 i ”Old School” serien bjuder på en klassisk skyttekung. På två säsonger gjorde han 25 mål för ”Di Gröne” och han toppar fortfarande listan över flest mål i Superettan bland övriga Södraiter. Old School #4 bjuder på Patrik Elmander.
En av de tyngsta värvningarna inför comebacken till elitfotbollen var utan tvekan Patrik Elmander. Elmander kom då från norska Raufoss dit han var utlånad från Gais och skrev på ett tre års kontrakt med J-Södra. Debutsäsongen med J-Södra blev en stor succé för Patrik som trots ett trög och anonym försäsong blev lagets stora målkung med hela 16 fullträffar. Med det blev han trea i den totala skytteligan i Superettan efter Olof Guterstam (BP) och Stefan Rodevåg (FFF).
Året efter blev Patrik åter bästa målskytt i laget med nio fullträffar och trots lagets lindans, igen, så stärkte Patrik sitt värde. Mitt under försäsongsträningen i slutet av 2007 så kom nyheten om att Örgryte värvat Elmander. J-Södra var villiga att sälja och fick en bra slant för anfallaren som efter säsongen hade gått gratis. Väl i Örgryte så fick Patrik vara med att spela upp laget till allsvenskan 2008. Målmässigt gick det betydligt tyngre för honom och han nådde bara upp till två fullträffar den säsongen.I comebacken till allsvenskan gick det inte alls för Patrik som ofta hamnade utanför laget och under sommaren kom beskedet att Patrik bryter sitt kontrakt. Dessförinnan hade han önskan om att få bli utlånad till någon Superettanklubb och J-Södra nämndes som en tänkbar klubb. Nu blev det istället division 4 fotboll med Alingsås och ett ”vanligt” jobb som lastbilschaffis på sin pappas åkeri.
Patrik Elmanders namn kommer alltid att klinga mål, i alla fall i mina öron. Säsongen 2006 kunde han göra mål på vad som helst och även säsongen efteråt visade han att han var en måltjuv av rang. Faktum är att vi inte har haft någon främre målskytt i laget sedan Elmander var här. Bytet till Örgryte blev inte vad alla hoppades på och jag tror att han mer än gärna hade kommit tillbaka till Jönköping igen.

Elmander i ÖIS tröjan

Bild:Svensk Fotboll
Elmander i ÖIS tröjan

Namn: Patrik Elmander
Smeknamn: Putte
Moderklubb: Holmalunds IF
I J-Södra: 2006-07
Nummer på ryggen: 19
Gör idag: Idag spelar jag fotboll i div 4 laget Alingsås IF, och jobbar som lastbilschaufför på min farsas åkeri.Hur gick det till när du blev värvad till J-Södra?
Det var Mikael Tellqvist som först kontaktade mig och sa att Södra ville ha mig och sedan kom Jörgen Sågman in i bilden.

Kommer du ihåg din debutmatch i den gröna tröjan?

Ja, jag kommer ihåg första matchen. Johan Andersson skulle spela ifrån start men blev sjuk kvällen förre, så jag fick spela istället. Det gick ganska bra och vi vann med 3-2 emot BP.
Ditt största minne från tiden i klubben?
Största minnet är varje gång man klarade nytt kontrakt med laget (ofta sent på året haha).
Om du får plocka ut ditt drömlag från hela din karriär – Hur skulle det se ut då?
Mv. Bengt Andersson Öis
vb. Stefan Vennberg Gais
mb. Markus Johanesson Djurgården
mb. Fredrik Lundgren Gais
hb. Björn Anklev Öis
vm. Jeffrey Aubynn Malmö ff
inmf. Pelle Blohm Canal+
inmf. Klas Rubendahl Alingsås IF
hm. Bobbie Friberg Da Cruz Randers(Danmark)
anf. Johan Elmander Bolton
anf. Markus Allbäck Öis
coach: Patrik Elmander/ Daniel Karlsson J-Södra.
ass. Fredrik Korutschka J-Södra.
Jag har säkert glömt någon grymt bra spelare men det var alla jag kom på just nu.
Följer du J-Södra idag?
Jag följer J-södra ganska mycket. Kollar på datorn och snackar med några spelare ibland.
Har du kontakt med någon eller några spelare från din tid i J-Södra?
Jag har kontakt med några spelare. Mest med Daniel K och Kurre, pratar med Micho ibland även Micke Axelsson med flera.
Den bästa medspelare du haft under dina säsonger i klubben?
Jag kan inte ta fram någon bästa spelare, tycker att många var bra på sin sak i laget.
Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen