Jönköpings Södra IF — GAIS

  0
  295

  Matchfakta

  J-Södra vann kvällens drabbning hemma på Vallen mot Gais. Efter en 1-0 ledning i paus explodera matchen målmässigt under den sista kvarten. Först kvitterade Gais innan Ronny Sabo och Jesper Manns avgjorde matchen till vår fördel. En härlig trepoängare som också förde upp oss till en sjunde placering i den jämna tabellen.
  Första halvlek startade piggt och efter sex minuter får Tommy Thelin en jättechans men den avvägda lobben träffar ribban och ut och räddade bortamålvakten Tommy Vaiho den gången. Tre minuter senare skall dock bollen ligga bakom honom i målet. Robert Gojani serverar Daryl Smylie som tar sig förbi centralt i banan och placerar in ledningsmålet, hans femte mål för året.
  Gais har minst lika mycket boll men har svårt att skapa några riktiga farligheter. J-Södras försvar agerar lugnt och säkert och halvleken avslutas med tre tilläggsminuter där bl.a Fredrik Olsson är framme och oroar. 1-0 står sig halvleken ut.
  I andra halvlek startar Gais piggast och anfallaren Björn Andersson var ytterst nära att kvittera men han når inte fram på inlägget. Spelet böljar fram och tillbaka och den sista kvarten ska det explodera målmässigt. I matchminut 77 kvitterar Gais genom Björn Andersson som hittar en lucka bakom en skymd Anton Cajtoft. Gaisglädjen varar dock inte länge. Inhopparen Ronny Sabo frälser hemmapubliken med ett 2-1 mål som touchar på en Gaisspelare som ställer målvakten helt. Kort därefter punkterar Jesper Manns efter en mönsteranfall där Tommy Thelin lägger bollen snett bakåt till Manns som behärskat placerar in bollen.
  Jimmy Thelin var självklart nöjd med trepoängaren men kanske mest nöjd med att laget kom tillbaka efter den sena kvitteringen. – Jag hade en känsla av att ”vi kommer att greja detta” trots den där kvitteringen. Inställningen är beundransvärt i laget och det här var en riktig laginsats.
  I Gaislägret var det självklart inte lika muntert och tränaren Kjell Pettersson har inte fått någon smakstart som huvudtränare. – Jag tycker att det är en jämn match där vi är bättre i andra halvlek. De får 2-1 målet och då måste vi chansa och tyvärr gick inte det.
  Fyra varningar blev det till våra spelare och värst drabbar det Fredric Fendrich som därmed missar lördagens bortamatch på Stora Valla.
  MATCHFAKTA:
  Jönköpings Södra – GAIS 3-1 (1-0)
  1-0 (9) Daryl Smylie 1-1 (77) Björn Andersson 2-1 (85) Ronny Sabo 3-1 (88) Jesper Manns
  Varningar: JÖN: Fredric Fendrich, Tommy Thelin, Karl Svensson, Jesper Manns GAIS: Andreas Drugge, Björn Andersson, Richard Ntomba Ekunde
  Publik: 2.051 på Stadsparksvallen
  Domare: Dragan Banjac, Haninge
  LAGET:
  Anton Cajtoft – Viktor Rönneklev, Karl Svensson, Joakim Karlsson, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Robert Gojani (81) – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Jesper Svensson (75) – Fredrik Olsson (62)
  Inhoppare: Ronny Sabo (62) Jesper Manns (75) Jonathan Drott (81)
  Övriga: Mikael Axelsson, Carlos Garcia, Simon Dimitrijevic, Oskar Olsson
  STATISTIK:
  Skott: 9-11 (4-4)
  Skott på mål: 6-3 (2-1)
  Hörnor: 4-6 (2-3)
  Frisparkar: 14-8 (7-4)
  Offside: 3-1 (1-0)
  Gula kort: 4-3 (2-0)
  Röda kort: 0-0 (0-0)

  Fakta

  Datum Tid Liga Säsong Publik Domare
  12 juni 2014 19:00 Superettan 2014 2051 Dragan Banjac

  Resultat

  Klubb1:a halvlek2:a halvlekMål
  Jönköpings Södra IF123
  GAIS011

  Tidigare möten

  DatumHemResultatBortaTid

  Lämna ett svar