GAIS — Jönköpings Södra IF

0
    316

J-Södra fortsätter att vinna och tog idag den sjätte trepoängaren på sju matcher. Segern grundlades i första halvlek då vi gjorde tre mål på de första tjugo minuterna. Fredrik Olsson blev återigen tvåmålsskytt och Tommy Thelin gjorde mål för sjunde matchen i rad.
    J-Södras första tjugo minuter i den här matchen höll allsvensk klass. GAIS hängde inte alls med och redan efter sex minuters spel hade Fredrik Olsson gjort 0-1 bakom hemmamålvakten Tommi Vaiho. Jesper Svensson uppfattar att Fredrik stå helt omarkerad och sätter igång en frispark innan hemmaförsvaret är beredda och Fredrik Olsson är kylig i avslutet och mål nummer 12 var ett faktum för vår skyttekung.
    Strax innan första kvarten ökar Södra på ledningen till 0-2 och det är efter en snabb omställning där Smylie hittar Tommy Thelin som inte gör något misstag och stänker dit 0-2 och hans sjunde mål i rad.
    Bara knappa fem minuter senare står det 0-3 på tavlan. Fredrik Olsson blir serverad helt fri och kan enkelt slå in sitt andra mål för dagen efter en passning från Fredric Fendrich.
    Efter den magiska inledning får GAIS mer att säga till om. 1-3 reduceringen kommer efter en hörna efter 27 minuters spel och det är Richard Ekunde som nickar in målet bakom en chanslös Anton Cajtoft.
    På tilläggstid gör GAIS också 2-3 efter att Ariel Lassiter slår ett vänsterinlägg som Jesper Manns stöter in i eget mål. Extra energi för hemmalaget och plötsligt helt ovisst inför de återstående 45 minuterna.
    J-Södra tvingas göra ett ganska tidigt byte i andra halvlek då tvåmålsskytten Olsson går ut och ersätts av Jonathan Drott. Det blir mycket ställningskrig inledningsvis innan hemmalaget trycker på för att nå en kvittering.
    J-Södra agerar smart och spelar enkelt även i försvaret. Det finns goda möjligheter till ytterligare mål men det vill sig inte riktigt i andra halvlek. Drott är närmast efter ett fint nummer men bollen träffar i stolpen och ut.
    Hemmalagets Björn Andersson har en farlig frispark som Anton Cajtoft får göra en stark räddning på och även i slutminuterna är Cajtoft bra med när GAIS trycker på för fullt.
    J-Södra håller undan och tar tre viktiga poäng i jakten på de tre topplagen. Just nu är man tre poäng efter Hammarby och Sundsvall som dock har en match mindre spelad.
    Nu blir det ett uppehåll till den 20 oktober då vi tar emot Degerfors på Vallen. Den matchen vill ingen missa!
    GAIS – Jönköpings Södra 2-3 (2-3)
    0-1 (6) Fredrik Olsson ( J Svensson)
    0-2 (14) Tommy Thelin (D Smylie)
    0-3 (20) Fredrik Olsson (F Fendrich)
    1-3 (27) Rickard Ekunde (A Eriksson)
    2-3 (45+1) Självmål
    Varningar: GAIS: Reuben Ayarna, Ariel Lassiter JÖN: Daryl Smylie, Jonathan Drott, Joakim Karlsson, Fredric Fendrich
    Publik: 2.560 på Gamla Ullevi