Patrik Ingelsten ny chefstränare

Idag blev det officiellt att 41-årige Patrik Ingelsten tar över Jönköpings Södra. Kontraktet är skrivet på 2+1 år. Patrik tillträder arbetet den 1 januari.

– Jag är stolt att vara en del av Jönköpings Södras organisation och är oerhört taggad att få jobba med en grupp spelare och ledare med målet att vi ska ta oss tillbaka till elitfotbollen, säger Patrik Ingelsten till klubbens hemsida.

Ingelsten har under de tre senaste säsongerna varit tränare för Eskilsminne där det blev en fjärdeplats i Ettan Södra 2023. Året innan vann klubben division 2. Patrik inledde sin tränarkarriär som spelande tränare i IS Halmia mitt under säsongen 2016. Året därpå blev det en assisterande tränarroll i GAIS där han också fick titulera sig som sportchef. GAIS-äventyret skulle vara till 2019 och då hade Patrik även fått iklä sig rollen som huvudtränare två gånger om.

Inför säsongen 2021 presenterades Patrik Ingelsten som ny tränare för Eskilsminne som då hade ramlat ur ettan.

Patrik Ingelsten har Hillerstorps GoIF som moderklubb och värvades till Halmstads BK där han gjorde sin allsvenska debut 2006. Sedan blev det Kalmar FF och där slog Patrik igenom på allvar. 2007 blev det cupguld för Kalmar och året efter blev han en av de stora guldhjältarna när Kalmar FF blev Svenska Mästare och Patrik vann skytteligan med 19 fullträffar.

Efter två säsonger i Kalmar FF värvades Patrik till nederländska Heerenveen där det skulle bli en säsong. Därefter blev det Tippeligan och Viking där han stannade över fyra säsonger. 2014 blev det en återkomst till allsvenskan och spel med Mjällby innan han lånades ut till konkurrenten Falkenbergs FF. 2015 skulle det bli GAIS och Superettan där Patrik bland annat fick se sitt lag förlora båda matcherna mot J-Södra.

Spelarkarriären skulle avslutas i division 2 och IS Halmia där Patrik alltså också började sin tränarkarriär då han fick avsluta säsongen som spelande tränare.

FAKTA: PATRIK INGELSTEN
Född: 25 januari 1982
Moderklubb: Hillerstorps GoIF
Allsvenska matcher: 85 för Halmstads BK, Kalmar FF, Mjällby AIF och Falkenbergs FF
Allsvenska mål: 31 (skytteligavinnare 2008)
SM Guld: 2008 med Kalmar FF
Spelarkarriär: Hillerstorps GoIF, Halmstads BK, Kalmar FF, SC Heerenveen, Viking FK, Mjällby AIF, Falkenbergs FF, GAIS, IS Halmia
Tränarkarriär: IS Halmia (spelande), GAIS (assisterande och huvudtränare), Eskilsminne

Läs också: Samtliga tränare i Jönköpings Södra IF

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen